Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 23 maart

Den Helder 23-03-2004 - 17.00 uur

Verdachte poging doodslag aangehouden

Schagen, maandag 22 maart 2004.

Maandagmiddag is op de Stationsweg in Schagen een 18-jarige jongen uit Den Oever, aangehouden die wordt verdacht van een poging tot doodslag op zaterdag 20 maart in Hippolytushoef. Kort voor de aanhouding werd bij de politie een op handen zijnde vechtpartij bij een school in Schagen gemeld. Hierbij zouden twee jongens in een personenauto betrokken zijn. De jongens zouden honkbalknuppels bij zich hebben. Ter plaatse bleek de auto te zijn verdwenen maar deze werd later aangetroffen op een parkeerterrein aan de Stationsweg. Bij de auto bevonden zich onder anderen de bestuurder en een inzittende. Bij het zien van de politie pakte één van hen twee honkbalknuppels uit de auto en verstopten die in het struikgewas. Zowel de bestuurder, de 18-jarige, als de passagier, een 17-jarige dorpsgenoot, zijn hierop aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De passagier is na verhoor in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Tijdens het onderzoek bleek dat de 18-jarige bestuurder de mogelijke dader is van de poging tot doodslag die afgelopen zaterdag plaatsvond op de Hoofdstraat in Hippolytushoef. Van dit feit werd door de burgemeester van de gemeente Wieringen aangifte gedaan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. In de loop van dinsdag is hij in verzekering gesteld

Auto gestolen

Schagen, maandag 22 maart 2004.

Maandagmiddag werd een personenauto gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Witte Paal. De eigenaar van de auto bracht een bezoek aan zijn daar gevestigde bedrijf en parkeerde zijn auto op het terrein en sloot deze af. Plotseling bemerkte hij dat zijn auto was verdwenen. In het afgelopen weekend was er ingebroken in het bedrijf van de eigenaar waarbij de papieren en reservesleutels van deze auto werden weggenomen. Het vermoeden bestaat dan ook dat de dader van de inbraak maandagmiddag met de auto is weggereden. Het gaat om een auto van het merk BMW, type 525 TDS. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken TV-HJ-94.

Fietser gewond na aanrijding

Warmenhuizen, dinsdag 23 maart 2004.

Dinsdagmorgen omstreeks 07.50 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Kanaalweg met de Westfriesedijk. De bestuurster van een fiets, een 16-jarige meisje uit Groet, verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto, een 43-jarige man uit Groet. Bij de aanrijding die daarvan het gevolg was, raakte het meisje gewond. Zij is met onbekende letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar ter observatie opgenomen.

Snelheidsovertreding leidt tot inname rijbewijs.

Den Burg, dinsdag 23 maart 2004.

Dinsdagmorgen zagen surveillerende agenten een 59-jarige bestuurder van een personenauto rijden over de Pontweg. De politiemensen waren bezig met een snelheidscontrole. De snelheid van deze werd geklokt op 111 km/u waar een snelheidslimiet geldt van 60 km/u. Omdat de bestuurder eer dan 50 km/u te snel reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.