Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 23-03-2004 - 17.00 uur

Mishandeling

Enkhuizen, maandag 22 maart 2004.

Maandagavond is een 61-jarige man uit Enkhuizen mishandeld op de Westerstraat door een onbekende man. Het slachtoffer stak samen met zijn vrouw de straat over en voelde dat een fietser tegen hem aan reed. De fietser fietste daarna door. Toen de man de bestuurder van de fiets daarop aansprak stopte deze en sloeg de 61-jarige man in het gezicht. Het slachtoffer heeft letsel aan zijn gezicht opgelopen. Hij heeft aangifte gedaan.

De dader is een man van ongeveer 30 jaar met een blanke huidskleur,
1.95 meter, kort geknipt donkerblond haar. Hij reed op een fiets met bezorgtassen voor de krant aan beide zijden van de bagagedrager.

Jongen met verdovende middelen aangehouden

Enkhuizen, maandag 22 maart 2004.

Op de Kooizandweg is maandag een 20-jarige jongen uit Enkhuizen aangehouden omdat hij in het bezit was van verdovende middelen en verboden wapens. Agenten zagen de auto van de jongen op een parkeerplaats staan ter hoogte van het Sprookjeswonderland. Omdat bekend is dat daar regelmatig wordt gehandeld in drugs, werd de auto doorzocht. Tijdens deze zoeking werden 71 XTC-pillen, een kleine hoeveelheid hard- en softdrugs, een gummiknuppel en een slagwapen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole

Andijk, maandag 22 maart 2004.

Maandagmiddag is op de Dijkgraaf Grootweg een snelheidscontrole gehouden. Daarbij zijn 55 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 13 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/u. Ook werd een bekeuring uitgedeeld wegens het niet dragen van de gordel.

Autokrakers op heterdaad betrapt

Bovenkarspel, dinsdag 23 maart 2004.

Op de Boerhaavestraat zijn op dinsdagmorgen twee mannen aangehouden van 24 jaar en 44 jaar oud en afkomstig uit Blokker en Hoorn. Zij werden op heterdaad betrapt terwijl zij bezig waren met het inbreken in een geparkeerde auto. Bij het zien van de politie rende één van hen weg maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De andere verdachte, de 44-jarige rende bij het zien van de agenten weg. Ook hij kon kort daarop worden aangehouden.

Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het transport vernielde één van hen het interieur van de politieauto en beledigde hij enkele agenten. Hiervoor zal afzonderlijk proces-verbaal worden opgemaakt. In de directe omgeving van de verdachten werden twee autos aangetroffen waaruit goederen zijn weggenomen.