Gemeente Dordrecht


Renovatie speeltuinen van start

De drie speeltuinen 't Wantij, Oosterkwartier en Crabbehof worden nog dit jaar gerenoveerd en opnieuw ingericht. Fondsen 'Samen Buiten Spelen' heeft het bedrag dat nodig is voor de herinrichting beschikbaar gesteld. De gemeente investeert 182.500 euro, de Fondsen 78.000 euro en de speeltuinen dragen bij door te helpen bij de uitvoering.

De speeltuinen 't Wantij, Oosterkwartier en Crabbehof komen als eerste in aanmerking voor de renovatie en herinrichting. Voorrang aan deze speeltuinen is gegeven omdat in 't Wantij al een grote kaalslag heeft plaats gevonden. In speeltuin Crabbehof al veel speeltoestellen zijn verwijderd vanwege veiligheidseisen en speeltuin Oosterkwartier in verband met haar 50-jarig bestaan. De speeltuinen worden toegankelijk en bereikbaar voor kinderen met een handicap en komen er voor deze groep kinderen speciale toestellen. 't Wantij en Crabbehof worden zo snel mogelijk gerenoveerd zodat mogelijk nog de! ze zomer gespeeld kan worden in de nieuwe speeltuinen. De renovatie van de 50- jarige speeltuinvereniging Oosterkwartier begint direct na de zomervakantie.

Vorig jaar al hadden de gemeente en de Federatie van Wijk- en Speeltuinverenigingen een akkoord over de aanpak en renovatie van alle acht speeltuinen voor de komende drie jaar. In totaal is met de herinrichting van de acht speeltuinen bijna 1 miljoen euro gemoeid. Een groot deel komt van de gemeente en de speeltuinen. Voor het resterende bedrag werd een beroep gedaan op de Fondsen. Nu de Fondsen hun bijdrage hebben toegezegd, is een eind gekomen aan de jarenlange gezamenlijke voorbereiding van gemeente, de Federatie wijk- en speeltuinwerk en de speeltuinen en kan het werk starten.