Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 maart 2004

Filosofie Magazine nr. 3:

Ter gelegenheid van de maand van de Filosofie:

Extra dik thema-nummer

Connie Palmen: 'Hij wilde mij vermoorden'

Interview met Connie Palmen over roem, stalkers en moordenaars naar aanleiding van het essay dat zij schreef voor De Maand van de Filosofie 2004, Iets wat niet bloeden kan. Aan de hand van de moord op o.a. John Lennon en Pim Fortuyn legt Palmen de kenmerken van de 'moderne moord' uit: 'De moordenaar denkt dat hij een personage uit zijn eigen scenario vermoordt.'

Maand van de Filosofie-2004 Thema: Idolen
'Het idool is mens geworden'. Tijdens de Maand van de Filosofie zal het thema 'Idolen' op talloze manieren worden belicht. Filosofie Magazine neemt een voorschot en brengt de geschiedenis van het idool: van beeldverbod tot beeldcultuur. En een filosofisch portret van Jamai, de winnaar van Idols.

Tzvetan Todorov: winnaar van de Spinozalens-2004
Ger Groot schrijft een indringend portret over het breekbare humanisme van de Bulgaarse-Franse filosoof Tzvetan Todorov, die binnenkort de Internationale Spinozalens in ontvangst zal nemen.

En verder:
Twee filosofen geven ongezouten kritiek op negen stellingen van Paul Cliteur: 'Hoofddoekjes zijn een godsgeschenk voor atheïstische Verlichtingsdenkers' De regering-Bush en de neoconservatieve denktank PNAC worden aangeklaagd op een volkstribunaal in Brussel; Een essay over het seksleven van Immanuel Kant: 'Een bom die er alles aan deed niet te ontploffen'.

Noot voor de pers: Voor meer informatie, of het bestellen van een recensie exemplaar van het essay van de Maand van de Filosofie, kunt u bellen met 020-5310970


---- --