Tele2

23-03-2004 - KPN verliest eigen weddenschap

Rechter veroordeelt KPN tot rectificatie Wedden-Dat Campagne:

Amsterdam, Wedden dat de besparing bij overstappen naar Tele2 bij gesprekken binnen Nederland minder is dan één Euro per maand? Deze weddenschap, die een hoofdrol speelde in de advertentiecampagne van KPN, heeft KPN volgens een uitspraak van de Rechtbank in Amsterdam verloren. In een uitspraak in Kort Geding bepaalde de rechter gisteren dat KPN deze uitspraak moet rectificeren.

KPN kan volgens de rechter niet aannemelijk maken dat de besparing bij Tele2 slechts zon gering bedrag is.

Brief KPN probeerde met de actie consumenten die waren overgestapt naar bijvoorbeeld Tele2 te bewegen terug te keren. KPN moet nu iedereen die in het kader van deze campagne is overgestapt een brief sturen met een afschrift aan Tele2. De tekst van de brief is door de rechter bepaald. KPN moet van de rechter excuses aanbieden aan de consument, omdat KPN de consument onjuist geïnformeerd heeft. Er staat verder in de brief dat KPN niet aannemelijk kan maken dat de overstap naar Tele2 bij bellen binnen Nederland minder bespaart dan één Euro per maand.

Belang van de consument We zijn blij met de uitspraak, want die is in het belang van de consument, aldus Per Borgklint, CEO van Tele2. Iedereen weet nu dat KPN deze weddenschap verloren heeft. Ik hoop dat KPN dit sportief opvat en al onze voormalige klanten snel een brief stuurt.