Politie IJsselland

Persberichten Politie IJsselland
Dagrapport Pers Deventer e.o.
van Dinsdag 23-mrt-2004 07:00 uur
tot Woensdag 24-mrt-2004 06:59 uur
door: Henk Kremer
piket: Rein Kloppenburg, tel. (038) 496 38 91


Vrouw in woning overvallen

Deventer - Dinsdagmorgen omstreeks 11.45 werd bij een woning aan de E. de Montestraat aangebeld. Toen de bewoonster opendeed drongen twee mannen, met helm en bivakmuts op, de woning binnen. In de woning werd ze onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen haar sieraden af te geven. Terwijl een van de mannen haar bedreigd wordt door de andere man de woning doorzocht. Na de overval rennen de mannen hard weg de woning uit. De bewoonster rent naar de buren die vervolgens de politie bellen.
Een getuige heeft ten tijde van de overval een auto gezien die stond geparkeerd aan de Keizer Karellaan op de hoek met de E. de Montestraat. De auto stond met de neus tegen de rijrichting (eenrichtingverkeer) in geparkeerd. Uit de richting van de E. de Montestraat kwamen twee mannen aangerend. Deze mannen sprongen in de auto en reden, tegen de richting in, hard weg. Waarschijnlijk namen ze direct de afslag Floris van Wevelinghovestraat. Vermoedelijk hebben ze tijdens de rit bijna een aanrijding gehad met een vrouw op een fiets of een bromfiets. De politie komt graag in contact met deze vrouw.
Volgens getuigen had de bestuurder van de auto een beige lange jas aan. De auto is vermoedelijk een donkerkleurige sedan.
Signalement: twee getinte mannen van 20-30 jaar oud. Een droeg een beige jas, en een donkerkleurige jas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het bureau van politie in Deventer, telefoon 0900-8844.
(04-034129)


Auto niet verzekerd
Deventer - Een 33-jarige man uit Deventer reed op dinsdagmiddag (16.45) in een auto op de Eendrachtskade. Bij controle bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De auto werd bij het bureau gestald. De man kreeg een proces-verbaal voor het onverzekerd rondrijden in een auto.
(04-034329)


Autodiefstal
Deventer - Van de parkeerplaats onder de Wilhelminabrug werd dinsdagmiddag een auto van een 48-jarige man uit Rijssen gestolen. De auto, een blauwe bestelbus van het merk Mitsubishi met dubbele cabine werd tussen 12.00 en 13.00 uur gestolen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
(04-034207)


Winkeldief aangehouden
Deventer - Bij een winkel aan de Brink werd dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal. De man had CD-roms uit de verpakking gehaald en deze onder zijn jas verstopt. Hierna had hij de winkel verlaten. De man werd door bewakingspersoneel aangehouden maar was zeer agressief en probeerde weg te komen. De man is door het bewakingspersoneel overgedragen aan de politie. De man werd voor verder onderzoek ingesloten.
(04-034354)


Beroving
Deventer - Aan de Brink werd op dinsdagmiddag een 29-jarige vrouw uit Deventer het slachtoffer van een beroving. Op de Markt werd zij door twee meisjes aangesproken gevraagd waar het stadskantoor was. In een onbewaakt ogenblik werd haar tas met onder andere een portemonnee en een fototoestel door een onbekende persoon weggenomen.
(04-034045)


Videocontrole

IJsselland - In IJsselland werd op dinsdag gereden met de video-auto. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor de volgende overtredingen:
2 x PV snelheid. Hoogste 42 km/u overschrijding.
2 x PV doorgetrokken streep
2 x PV kleven
1 x waarschuwing verkeerde inhaalactie
(04-034428)


---- --


Persberichten politie Kampen e.o.
van Dinsdag 23-mrt-2004 07:00 uur
tot Woensdag 24-mrt-2004 06:59 uur
Door : Wim Dierkx

Aanhouding na diefstal fiets.
Kampen - Dinsdagmorgen is een 15-jarige jongen uit Dronten aangehouden voor diefstal van een fiets uit de stalling aan het Stationsplein. Een politieman
Zag vanuit het politiebureau 3 knapen 'verdacht' rondscharrelen bij de stalling.
Een van de knapen pakte een fiets en verdween via de Baan. De politieman die e.e.a. niet vertrouwde ging er met gezwinde spoed achteraan en kon de knaap kort daarna aanhouden op de Baan. De jongen werd gehoord, zijn vader in kennisgesteld en daarna alsnog naar school gestuurd waarnaar hij op weg was. De damesfiets is in beslaggenomen en staat aan het politiebureau.
(04-034057)


Vrouw opgelicht
Kampen - Een vrouw uit de Tormentil is slachtoffer geworden van oplichting. Zij schreef enige tijd geleden een eenmalige machtiging uit voor de levering van een wijnpakket door Neckermann. Zij verkeerde in de veronderstelling dat het ging om het welbekende postorderbedrijf. Dat bleek niet het geval. Omdat zij vond dat de levering wel erg lang op zich liet wachten nam zij contact op met het postorderbedrijf. Dat gaf aan niets van een dergelijke verkoopactie te weten en adviseerde de vrouw de politie in kennis te stellen. Uit onderzoek is gebleken dat Neckermann meerdere klachten over dergelijke transacties kreeg. Het advies is om niet op soortgelijke machtigingsvoorstellen in te gaan! Het gaat om ordinaire oplichting.
(04-034064)



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --