SNT GROUP N.V.



SNT en vakbonden sluiten akkoord over Sociaal Plan

Zoetermeer, 23 maart 2004. SNT Group N.V. maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt met de vakbonden ABVAKABO FNV, Bond van Telecompersoneel, CNV Publieke Zaak, en VPP/CMHF, aangaande een Sociaal Plan voor overcomplete medewerkers. Op 7 januari 2004 heeft SNT bekend gemaakt voornemens te zijn het aantal indirecte (staf en management) functies in Nederland met circa 215 FTE te verminderen. Dit aantal is na verdere detaillering van de plannen bijgesteld tot 199 FTE. De basis van het overeengekomen Sociaal Plan is bemiddeling van werk naar werk. In dat verband is SNT een overeenkomst aangegaan met Randstad Mobiliteitsdiensten.

In de jaarrekening 2003 heeft SNT een voorziening getroffen van euro 4,5 miljoen ten behoeve van de gedeeltelijke financiering van het Sociaal Plan. In de begroting voor 2004 is rekening gehouden met een benodigde aanvullende reservering op deze reeds getroffen voorziening. Bij publicatie van de kwartaalcijfers zal SNT hierover een nadere mededeling doen.

Sinds de overname van enkele KPN onderdelen eind 2001, is SNT bezig met het stroomlijnen van de nieuwe Benelux organisatie, onder meer door integratie van diverse activiteiten. De Raad van Bestuur van SNT Group N.V. heeft besloten deze stroomlijning in 2004 versneld te voltooien, teneinde adequaat en effectief te kunnen blijven reageren op huidige en toekomstige marktontwikkelingen.

De reductie betreft functies op het hoofdkantoor in Zoetermeer en enkele staffuncties in de landelijke vestigingen. Het merendeel van de betreffende functies vervalt door samenvoeging van activiteiten of beëindiging van overcapaciteit. Daarnaast vervalt een beperkt aantal functies door outsourcing van activiteiten aan derden.

Einde bericht

Noot voor de redactie (