De Unie


Laatste nieuws
Principeakkoord nieuwe CAO Gasunie

Compensatieregeling voor gestegen ziektekosten trendsettend

Assen, 23 maart 2004 De vakbonden, waaronder De Unie en de Vereniging Hoger Personeel Gasunie (VHPG), hebben maandagavond met de directie van Gasunie een principeakkoord afgesloten over een nieuwe CAO. De nieuwe CAO gaat in op 1 april 2004 en heeft een looptijd van een jaar. Alle medewerkers van Gasunie krijgen in 2005 een resultaatafhankelijke uitkering van 2,8%, met een minimum van 934 euro bruto. Tevens zal in mei 2004 een eenmalige uitkering van 120 euro worden uitbetaald als compensatie voor de gestegen ziektekostenpremies.

Daarnaast mogen vakbondsleden de vakbondscontributie vanuit hun bruto salaris voldoen, zodat er voor vakbondsleden een fiscaal voordeel ontstaat.

Het is lang geleden dat het bij Gasunie meteen tot een principeakkoord is gekomen, zegt Bob Bergsma, die namens De Unie en de Vereniging van Hoger Personeel Gasunie onderhandelt. Na jarenlange onzekerheid over de toekomst van Gasunie is dit een goed signaal naar de medewerkers. Met de afgesproken resultaatafhankelijke uitkering van 2,8% bevindt Gasunie zich in de top van de markt.

Bergsma is ook erg tevreden met de compensatieregeling voor de gestegen ziektekostenpremies. Gasunie is zich zeer bewust van deze lastenverzwaring en is als een van de weinige werkgevers bereid gebleken de medewerkers hiervoor te compenseren. Dit terwijl Gasunie in principe nooit overheidsmaatregelen compenseert. Wij hopen dat deze afspraak trendzettend zal zijn.

Bij Gasunie werken ongeveer 1300 medewerkers.

dinsdag, 23 maart 2004