2e persbericht van dinsdag 23 maart 2004

Eindhoven 23-03-2004 - Berichten uit de regio

Waalre: Gewapende overval

Maandagavond omstreeks 20.40 uur is er een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Burgemeester Mollaan. Twee gemaskerde en gewapende mannen kwamen het tankstation binnen en bedreigden de caissière met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eisten geld. Toen het niet vlug genoeg ging deed een van de overvallers zelf een greep in de kassa. De andere overvaller greep intussen een aantal pakjes sigaretten uit een rek. Toen er een auto aan kwam rijden renden de overvallers naar buiten en bedreigden ook een klant. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Verkeersongevallen

In de regio Eindhoven zijn dinsdagmorgen verschillende ongevallen gebeurd.

* Op de A67 botsten bij diverse aanrijdingen ongeveer 30 voertuigen op elkaar hierbij raakte niemand gewond.


* Vier vrachtwagens botsten op elkaar op de A67 ter hoogte van hectometerpaal 9.5 onder de gemeente Eersel. Hierdoor raakte de gehele rijbaan tot ver in de middag geblokkeerd. Een bestuurder raakte licht gewond.

* Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwe Waalreseweg raakte een 32-jarige motorrijder gewond. Het slachtoffer reed over de Nieuwe Waalreseweg in de richting van Waalre. Na het passeren van de kruising met de Geenhovensedreef raakte hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt.

* Omstreeks 11.15 uur vond op de A2 op Leenderhei een kop staart aanrijding plaats waarbij in eerste instantie werd gemeld dat er een kind ernstig gewond zou zijn. Achteraf bleek dit mee te vallen en waren er ook bij deze aanrijding geen gewonden.
* Verder op de A2 vonden nog enkele aanrijdingen zonder gewonden plaats.

* In de stad Eindhoven botsten op vijf plaatsen autos op elkaar zonder gewonden.

* Dinsdagmiddag omstreeks 13.20 uur botsten op de A67 twee vrachtautos en een personenauto door nog onbekende oorzaak op elkaar. Hierdoor raakte ook de rijbaan richting Belgische grens volledig geblokkeerd. Bij deze aanrijding raakten twee bestuurders licht gewond en de bestuurder van de personenauto is vermoedelijk om het leven gekomen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal GSMs

Op de Kanaaldijk Noord is dinsdagmorgen om 12.55 uur een 36-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee GSMs uit de cabine van een vrachtauto. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na te zijn gehoord in vreemdelingen bewaring gesteld. De twee GSMs zijn teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.