LEVEN OP DAKEN

Vijf bedrijven lanceren gezamenlijke campagne op de Bouwrai

Vijf toonaangevende bedrijven lanceren gezamenlijke campagne op de Bouwrai
Platform ter bevordering van meervoudig dakgebruik

Vijf bedrijven op het gebied van daksystemen en tuinarchitectuur lanceren op de Bouwrai 2004 het platform 'Leven op daken' om meervoudig dakgebruik te stimuleren. De initiatiefnemers zijn Mastum daksystemen en Van der Tol. Samen met drie partners Foamglas, Phoenix en Soprema spelen zij in op het ruimtegebrek in steden. Het is de eerste keer dat ondernemingen de handen inéén slaan om samen een vuist te maken voor de toekomst van groendaken.

De 'aftrap' zal verricht worden door Albert van den Hout van Bureau dakadvies tijdens de Bouwrai. Op 1 april 2004 om 15:00 uur zal hij op stand 08220 de BDA Praktijkbladen van 'Leven op daken' officieel overhandigen.

Communicatie
Vooral de internetsite www.levenopdaken.nl zal iedereen die betrokken is bij dit onderwerp een platform bieden en nader bij elkaar brengen. Zowel mensen uit het bedrijfsleven als mensen uit vakverenigingen of van beleidsbepalende instanties kunnen actief worden in deze communitie.
De ondersteunende campagne bestaat naast de beursstand op de Bouwrai 2004 uit printuitingen, een relatiemagazine en persacties.

Totaaloplossing
Leven op daken heeft enerzijds betrekking op activiteiten die gebruikers op daken moeten kunnen ontplooien, zoals kijken, parkeren, sporten, recreëren en wonen. Anderzijds willen de bedrijven door de nauwe samenwerking ook een betere totaaloplossing aanbieden. Ieder bedrijf brengt namelijk vanuit zijn eigen specialisme continu kennis en visie in. Daardoor ontstaat één totaal 'Leven op daken' product dat meer is dan de som der delen.

Garantie
In samenwerking met BDA dakadvies zijn voor 'Leven op daken' een aantal daktuin- en parkeerdaksystemen vastgelegd in zogenaamde BDA Praktijkbladen. Dit zijn technische informatiebladen van de systemen die volgens eenzelfde structuur zijn opgebouwd. Er zijn BDA Praktijkbladen van 'Leven op daken' betreffende ontwerp, uitvoering, beheer en de details. De opdrachtgever krijgt hiermee gerichte informatie over de ontwerp- en uitvoeringscondities, bestekteksten en verwerkingsrichtlijnen. Alleen op deze systemen wordt 10 jaar garantie gegeven. Bovendien wordt tijdens de uitvoering door BDA dakadvies gecontroleerd. 'Leven op daken' wil hiermee bereiken dat het aanbrengen van niet functionerende daktuinen tot het verleden behoort.