Gemeente Aalsmeer



Informatieavond Schiphol 13 april

Dertien april aanstaande organiseert de gemeente Aalsmeer een Schiphol-informatieavond. De informatieavond heeft tot doel de inwoners van Aalsmeer meer helderheid te verschaffen over de consequenties van de Nieuwe Wet Luchtvaart. Hierbij moet gedacht worden aan de gevolgen van meer vluchten over de gemeente Aalsmeer (geluidsoverlast) en de gevolgen van het Luchthavenindelingbesluit voor burgers, instanties en de gemeente. Mw. Bekman van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Dhr. Dosker van de Schiphol Group en de Commissie Regionaal Overleg Schiphol zullen de consequenties van dit beleid aan het publiek toelichten. In een panel, waarin ook Dhr. Kroese van de Luchtverkeersleiding Nederland zal plaatsnemen, beantwoorden zij vervolgens vragen vanuit het publiek. De avond vindt plaats op dinsdag 13 april
in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de informatieavond bij te wonen.

Boomfeestdag verplaatst naar woensdag 7 april

De Nationale Boomfeestdag, die woensdag 24 maart in meer dan 350 gemeenten gevierd zou worden, is in verband met het overlijden van Prinses Juliana afgelast en verplaatst naar

7 april. Dit uit piëteit naar de Koninklijke Familie, die altijd zeer betrokken is bij de Stichting Nationale Boomfeestdag: in de ruim 48 jaar van het bestaan van de Boomfeestdag heeft nagenoeg iedereen van de Koninklijke Familie wel een Nationale Viering van de Boomfeestdag bijgewoond. Op 7 april zal er tijdens de Nationale Viering van de Boomfeestdag in Borsele een speciale Herdenkingsboom voor de overleden Prinses geplant worden.

Gemeente sluit nieuw contract over rioolgemalen

Rioolgemalen zorgen voor een goede verwerking van huishoudelijk afvalwater. In Aalsmeer zijn ongeveer 350 gemalen aangesloten op zo'n
1.200 woningen. De gemalen zijn eigendom van de gemeente Aalsmeer, maar het onderhoud van de pompen wordt uitbesteed. Per 1 april 2004 zorgt pomp -en besturingstechniek FACTA voor het onderhoud van de gemalen in de gemeente Aalsmeer. FACTA neemt deze taak over van afvalbedrijf de Meerlanden, waarmee de gemeente tot april een servicecontract heeft. Voor bewoners met een gemaal in hun voor -of achtertuin verandert er weinig, de service blijft namelijk hetzelfde. Het enige dat verandert, is het telefoonnummer dat in geval van storing van een gemaal gebeld kan worden. Momenteel staat op de besturingskastjes van de gemalen het telefoonnummer van de Meerlanden vermeld. Per 1 april moet dit het nummer van FACTA zijn: 0251 - 361200.

Overlijden HKH Prinses Juliana der Nederlanden

Op zaterdagmorgen jl. overleed op 94-jarige leeftijd prinses Juliana. In verband met het overlijden van de prinses zal van alle overheidsgebouwen de Nederlandse vlag halfstok worden gehangen tot en met de dag van de uitvaart en bijzetting op 30 maart, met uitzondering van de zondag. Bij alle officiële evenementen zal in deze periode gepaste soberheid in acht worden genomen. Vanaf vandaag is in het gemeentehuis bij de publieksbalie het condoleanceregister geopend. U kunt dit condoleanceregister tekenen tijdens de openingstijden van de gemeente. Vanaf dinsdag 23 maart zullen ook condoleanceregisters in het zorgcentrum Aalsmeer en het Kloosterhof worden geopend.

Op donderdag 25 maart om 20u. zal de burgemeester voor aanvang van de raadsvergadering prinses Juliana herdenken.

In verband met het overlijden van de prinses zal de Nationale boomfeestdag die op 24 maart gepland stond, worden verschoven naar 7 april.

Gemeente start nog dit jaar met uitvoering "Bedrijvenpark Zwarteweg"

Op 23 maart 2004 heeft het college ingestemd met het definitief ontwerp "Bedrijvenpark Zwarteweg". Het bedrijvenpark komt op de hoek van de Burgemeester Kasteleinweg en de Zwarteweg, en wordt een nieuwe hoogwaardige bedrijvenlocatie voor Aalsmeer. Op 22 april neemt de gemeenteraad een beslissing om voor de uitvoering van het bedrijvenpark middelen ter beschikking te stellen. Naar verwachting start de gemeente nog dit jaar met de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg.

Informatieavond Welstandsnota gemeente Aalsmeer

Sinds 1 januari 2003 zijn alle Nederlandse gemeenten verplicht een gemeentelijke Welstandsnota op te stellen. Volgens de Van Dale betekent welstand letterlijk: `fraaiheid van voorkomen, goed uiterlijk'. Welstandsbeleid komt voor een gemeente neer op het behouden en bewaken van het uiterlijk van stad, dorp of woongebied. Er mag dus niet zomaar iets gebouwd worden; bouwplannen moeten getoetst worden aan de welstand (lees: uiterlijk) van de gemeente. Gemeente en welstandscommissie bepalen uiteindelijk of een bouwplan voldoet of niet. Voorheen was het moeilijk inzicht te krijgen in deze procedure en was het onduidelijk aan welke criteria verschillende plannen moeten voldoen. Met de Welstandsnota worden die problemen zoveel mogelijk weggenomen en worden verschillende bouwprocedures inzichtelijker gemaakt. De nota dient voor 1 juli 2004 door de gemeenteraad te zijn vastgesteld.

29 maart informatieavond

De Welstandsnota Aalsmeer is opgesteld in opdracht van de gemeente Aalsmeer door de Stichting Welstandszorg Noord-Holland in samenwerking met Architectenwerk Twan Jutte uit Delft. De nota is inmiddels in concept gereed en ligt voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Aalsmeer. De inspraakperiode is van 15 maart tot en met 12 april 2004. Bovendien is er op maandag 29 maart a.s. om 20.00 uur in het gemeentehuis een informatieavond over de Welstandsnota. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Gemeente Aalsmeer door technische storing telefonisch onbereikbaar

Door een technische storing was de gemeente Aalsmeer van vrijdagmiddag 12 maart tot en met dinsdag 16 maart tot haar spijt telefonisch onbereikbaar. De problemen aan de telefooncentrale zijn ontstaan op 4 maart. Door een korte, maar hevige stroomstoring zijn op die dag enkele essentiële onderdelen van de centrale beschadigd. Op vrijdagochtend 5 maart om 7.30u. is dit probleem verholpen, maar bleek dat de noodvoorziening niet goed had gewerkt en er een hardwareprobleem was ontstaan. Om voor zo min mogelijk overlast te zorgen, werd besloten om op vrijdag 12 maart vanaf 13u. de harddisk te vervangen. Op vrijdagmiddag ontstonden er echter weer nieuwe problemen, waardoor de telefooncentrale nog steeds niet naar behoren functioneert.