Ingezonden persbericht


Iomega lanceert nieuwe externe 8x Super DVD-drives

Bekroonde Super DVD-writers uitgebreid met QuikTouch Video Burner

Amsterdam, 23 maart 2004 Iomega Corporation (NYSE: IOM), een wereldleider in gegevensopslag, lanceerde vandaag twee nieuwe telgen uit zijn bekroonde Super-DVD-lijn voor alle formaten: de Super DVD QuikTouch Video Burner en de Super DVD Writer, allebei met een ongeëvenaarde 8x-schrijfcapaciteit. Dankzij de vele softwaretoepassingen en de Mac-compatibiliteit (alleen Super DVD Writer) vormen de nieuwe Iomega 8x Super DVD-drives de ideale tool voor vrijwel elke CD- of DVD-creatie.

De Iomega Super DVD-branders zullen in de smaak vallen bij gebruikers die willen wegschrijven naar een van de drie grote DVD-formaten,verklaarde Sean Burke, ondervoorzitter mobile and desktop products bij Iomega Corporation. De QuikTouch-videobrander gaat nog een stap verder en voorziet in de gemakkelijkste methode tot nog toe om een analoge videocollectie op DVD te zetten.

Iomega Super DVD QuikTouch Video Burner 8x USB 2.0 External Drive

De Super DVD QuikTouch Video Burner beschikt over een ingebouwde video-opnamekaart voor one-touch video-overdracht naar gelijk welk DVD- of CD-formaat. Gewoon op de QuikTouch-knop drukken, Play indrukken op de bronvideo of camcorder en de QuikTouch Video Burner detecteert de opnamemedia, start de software, neemt de beelden op en begint automatisch met het branden van de schijf. Andere interessante functies zijn de eindebanddetectie en de drie resolutie-instellingen om tot 6 uur video te kunnen branden.

Iomega Super DVD Writer 8x All-Format USB 2.0 External Drive

De Iomega Super DVD Writer is ideaal voor gebruikers die geen ingebouwde video-opname nodig hebben. Hij is bovendien compatibel met Mac en wordt geleverd met de disaster-recoverysoftware Symantec Norton GhostTM.

Authentiek 8x-ontwerp

Beide Iomega Super DVD-drives kunnen bogen op een 8x DVD-opnamecapaciteit in de DVD+R-opnamemodus. Concurrerende producten zoeken vaak hun heil in overburn, een praktijk waarbij 4x-drives firmwarematig worden aangepast om hun inwendige beperkingen te omzeilen. De Iomega-drives zijn authentieke 8x-drives voor een stabieler en betrouwbaarder DVD-brandplatform.

De twee nieuwe drives lezen en schrijven alle DVD- en CD-formaten waaronder DVD+RW (8x4x12x), DVD-RW (4x2x12x), DVD-RAM (3x) en CD-RW (24x16x32x). De 24x DAE (digital audio extraction) versnelt bovendien het audiorippingproces.

Het Iomega 8x-ontwerp is een update van de originele Iomega Super DVD Writer, die in juni 2003 de onderscheiding 'Best of CeBIT America' voor PC-technologie in de wacht wist te slepen.

Meegeleverde software

De meegeleverde Windows® DVD Wizard maakt korte metten met giswerk bij het branden van een CD of een DVD. Kies gewoon de gewenste taak: de DVD Wizard lanceert de juiste softwaretitel en suggereert het meest geschikte schijftype voor die taak.

De meegeleverde softwaretitels omvatten
de bekroonde videobewerkingssuite Sonic MyDVD,
Sonic CinePlayer voor de beste videoweergave,
MUSICMATCH Jukebox voor muziekbeheer en
Adobe Photoshop Album SE voor fotobeheer.

Ook inbegrepen zijn:
Iomega HotBurn Pro voor probleemloos branden van DVD's en CD's in twee stappen,
Iomega Automatic Backup, het door PC Magazine bekroonde pakket voor realtime-backup (17 juni 2003). Iomega Automatic Backup voor PC & Mac gebruikers kan gedownload worden via www.iomega-europe.com. Na 30 dagen testperiode kan gekozen worden voor de registratie aan 33 Euro.

Compatibiliteit

De twee nieuwe drives worden ondersteund door PC's op Windows 98SE en hoger met een USB2.0-aansluiting. De Iomega Super DVD Writer 8x All-Format USB 2.0 External Drive is eveneens compatibel met Power Macintosh® G4 of sneller voor zover hij over een ingebouwde USB 2.0-aansluiting beschikt, en met Mac OS 10.2.7 of recenter.

Prijs en beschikbaarheid

De Iomega Super DVD Writer 8x All-Format USB 2.0 External Drive is onmiddellijk beschikbaar en gaat voor 249 Euro over de toonbank. De Iomega Super DVD QuikTouch Video Burner 8x USB 2.0 External Drive is beschikbaar vanaf einde maart voor 429 Euro.

Over Iomega
Iomega International SA is de Europese dochteronderneming van Iomega Corporation en levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip Drives 100MB*, 250MB en 750MB, evenals hoogwaardige draagbare Iomega HDD-drives met een capaciteit van 20GB** tot 60GB, externe Iomega HDD-drives met een capaciteit van 80 tot 250 GB, de nieuwe Iomega Mini USB Drive met capaciteiten 64MB, 128MB, 256MB en 512MB en externe Iomega CD-RW en CD/DVD combo met 7in1 card drives. De Iomega-software Automatic Backup, Iomega Sync, HotBurn CD-recordingsoftware en Active Disk-technologie vereenvoudigen de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens thuis en op het werk. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 120 GB tot 1 TB . Iomega biedt bedrijven en particulieren een uitgebreide oplossingen voor het herstel van gegevens die verloren gingen door een storing in de hardware, corrupte bestanden of mediumschade. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega-europe.com

Copyright© 2003 Iomega Corporation. Alle rechten voorbehouden. Iomega, Zip, Sync, HotBurn, ioclub en Active Disk zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Iomega Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft, Windows en Active Directory zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Sommige andere product-, merk- en bedrijfsnamen zijn mogelijk handelsmerken of benamingen van hun respectievelijke eigenaars.


* De productcapaciteit wordt aangegeven in megabytes (MB), waarbij 1MB = 1 miljoen bytes. Afhankelijk van het formaattype en het besturingssysteem kan de aangegeven capaciteit variëren.
** De productcapaciteit wordt aangegeven in (GB), waarbij 1GB = miljard bytes. Afhankelijk van het formaattype en het besturingssysteem kan de aangegeven capaciteit variëren.

Illustraties via http://branding.iomega-europe.com/, testproducten op simpele aanvraag. De SuperDVD 8X is onmiddellijk beschikbaar voor test, de SuperDVD QuikTouch Video Burner wordt binnenkort verwacht.



Ingezonden persbericht