Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 maart 2004


Braamt- "moeder en dochter" op pad


Kreeg de politie vannacht rond 04.50 uur van een krantenbezorger de melding dat er in de nieuwbouwwijk de Pol in Ulft een merrie en haar veulen vrij rond liepen. Beide dames waren inmiddels verder gewandeld en de agenten troffen hen aan en een buurtbewoner kon hen op het spoor van de rechtmatige eigenaar zetten. Deze uit bed gebeld en zij hebben het tweetal gevangen en weer op stal gezet.


Lichtenvoorde - fietsster gewond bij aanrijding met vrachtwagen


Een 47-jarige fietsster uit Lichtenvoorde is maandagochtend omstreeks 08.30 uur gewond geraakt toen zij op de rotonde van de Lievelderweg geen voorrang kreeg van een 39-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur die met zijn combinatie rechtsaf de Edisonstraat in reed. De vrouw werd naar de huisartsenpost gebracht en had een pijnlijk gelaat en een tand door haar lip bij de aanrijding opgelopen.


Lichtenvoorde, Vragender - aanrijdingen door hagelbuien


Een 26-jarige automobilist uit Lichtenvoorde is maandagmiddag rond 13.30 uur met z'n auto in een droge sloot beland, nadat hij rijdend over de parallelweg van Europaweg tijdens een hagelbui in de slip raakte. Hij belandde via de berm in de sloot en liep gelukkig geen letsel op.


Door hagelbuien ontstond op de Hamelandweg rond 13.30 uur een aanrijding tussen twee auto's. Een 37-jarige man uit Winterswijk reed richting Aalten en wilde zijn snelheid aanpassen toen het begon te hagelen. Hij raakte in een slip en kwam op de andere weghelft terecht, waarbij hij in aanrijding kwam met een 48-jarige automobilist uit Aalten. Deze is voor onderzoek naar het ziekenhuis in winterswijk vervoerd en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen. De beide auto's raakten dusdanig beschadigd en werden afgesleept.


Doetinchem - twee aanrijdingen kort na elkaar


Vonden er maandagmiddag omstreeks 15.30 uur kort achter elkaar twee aanrijdingen op de Liemersweg met de kruising van de Barlhammerweg plaats, waarbij een 16-jarige bromfiets-bestuurder uit Nieuw Wehl gewond raakte. De eerste aanrijding vond plaats toen een 38-jarige automobilist uit Doetinchem rijdend over de Liemersweg rechtsaf sloeg om de B-weg in te rijden en zag daarbij een 17-jarige plaatsgenoot op een bromfiets over het hoofd. Kort daarop passeerde een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Didam die zag dat zijn vriend bij een aanrijding was betrokken. Hij wordt te laat opgemerkt door het 16-jarige slachtoffer die nogal ongelukkig ten val komt en met rugklachten naar het ziekenhuis is vervoerd. De scooters raakten beschadigd.


Groenlo- diefstal auto


Is bij een garagebedrijf aan de Buitenschans een blauwe Fiat Uno, gekentekend FF-PR-41 gestolen. Gisteren deed men aangifte van het feit.


Doetinchem - inbraken in woningen


Onbekenden hebben gisteren ingebroken bij een woning aan de Kloosstraat. De voordeur werd ingetrapt en de hele woning werd doorzocht.De bewoners missen in ieder geval een portemonnee met geld en een rijbewijs.
Bij en flatwoning aan de Vondelstraat werd eveneens ingebroken. Ook hier werd de voordeur ingetrapt en hier mist men onder meer dvd's.
De politie heeft inmiddels in beide gevallen een buurtonderzoek ingesteld en heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.


Doetinchem - inbraak bij buurthuis


Van 21 op 21 maart is ingebroken in een buurthuis aan de Torontostraat. Een deur werd geforceerd en ook binnen werd de nodiger schade aangericht bij de zoektocht naar buit.
Men is er met en beperkt geldbedrag vandoor gegaan.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


---- --