Gemeente Assen


Drents museum aan de Noordersingel

21 maart 2004

Drents museum aan de Noordersingel

Van 23 maart tot en met 26 april is het stadhuis een dependance van het jarige Drents Museum. In deze periode is een keuze uit de collectie figuratieve kunst van het museum in de expositieruimte van het stadhuis te zien. Museumdirecteur michel van Maarseveen en cultuur wethouder Ruud Wiersema openen om 15.30 uur de tentoonstelling.

Drents Museum aan de Noordersingel is een van de talrijke activiteiten die plaatsvinden in het kader van het 150 jarig jubileum van het museum. De expositie in het Stadhuis sluit uitstekend aan bij de tentoonstellingen van figuratieve kunst die in dezelfde periode in het Drents Museum zelf te zien zijn. Tot 9 mei is er een expositie met werken van Nederlands bekendste figuratieve schilder Henk Helmantel. Tot 20 juni is er een presentatie van de schenking van hedendaagse figuratieve kunst door galerie Wiek XX uit Nieuweschans onder de titel 'De figuratie als geschenk'.

In de expositieruimte van het stadhuis hangen stillevens, interieurstudies, landschappen en portretten van Ben Rikken, Ben Snijders, Riny Bus, Ben van Voorn, Herman van Hoogdalem, Evert Musch, Siemen Dijkstra, Karel Buskes, Douwe Elias, Sam Drukker, Peter Durieux, Riekus van der Meer, Albert Greving en Johan Sterenburg. Het stadhuis is op werkdagen open van 9.00 tot 16.00 uur. Op donderdag is een avondopenstelling tot 19.00 uur.