Technologie Stichting STW

12 februari 2004

Sense of Contact 6 broedplaats voor nieuwe sensoren in industrie en wetenschap

Jaarlijks organiseren Technologiestichting STW en Federatie van Technologiebranches FHI de 'Sense of Contact', een conferentie waar de universitaire wereld en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Dit jaar wordt de Sense of Contact 6 gehouden op 23 maart 2004 in het conferentiecentrum in Wageningen.

De conferentie richt zich op recente ontwikkelingen op sensorgebied en de toepassing hiervan in de breedste zin. Specialisten op sensorgebied zijn uitgenodigd om lezingen te geven. AIO's presenteren hun werk op de universiteiten met posters, en de industrie presenteert zich met orale bijdragen en fysieke presentaties door middel van tabletop presentaties. In workshops krijgen de deelnemers de gelegenheid om nieuwe ideeëtot nieuwe onderzoeksvoorstellen uit te werken.

Tijdens de conferentie staan een drietal thema's centraal:

Biosensoren

Hoe kan de farmaceutische en sensor industrie het gebied van 'theranostics' en 'nutrinostics' verkennen?

In de workshop wordt bekeken hoe nieuwe en bestaande ideeen om (bio)sensoren, biochips en analytische technologieen kunnen worden gecombineerd voor de farmaceutische industrie en de sensorindustrie om het terrein van 'theranostics' en 'nutrinostic' te betreden. Door dr. W.P. van Bennekom, University of Utrecht en dr. Ir. R.B.M. Schasfoort, University of Twente.

Sensoren ten behoeve van energie generatie

Micro energie bronnen, een alternatieve energiebron voor uw sensorsysteem!

Deze workshop richt zich op alternatieve bronnen voor het genereren van beperkte hoeveelheden elektrische energie en mogelijke toepassingen voor micro energie bronnen. Door dr. Ir. M.G.H.Meijerink, TNO-TPD & dr. Ir. W. Olthuis, University of Twente.

Sensoren voor ambient intelligence

Ambient intelligence, de embedded systems voorbij

Op PC-gebied worden steeds meer embedded systems gebruikt, waarbij iemand een aantal embedded microprocessoren per dag gebruikt. De volgende stappen in deze ontwikkeling zijn ambient intelligence, voice recognation en smart home. In deze workshop wordt hierop ingegaan. Door dr. P. Simkens, DSP Valley.

Het volledige programma van de 'Sense of Contact 6' staat op: http://www.stw.nl/programmas/sensoren/index.html , klik op conferentie. Inschrijving voor deelname kan op dezelfde site.
---

TOP Laatste wijziging: 27-01-2004 Reacties naar: webmaster@stw.nl