INTERNAT. DIERENFONDS - IFAW

Actie voor de kleine walvissen

PERSVOORAANKONDIGING

Schoolkinderen roepen overheid op tot invoeren van maatregelen

Den Haag, 19 maart 2004
Op dinsdag 23 maart a.s. zal het IFAW-Internationaal Dierenfonds tezamen met Sea Life Scheveningen actie voeren voor de duizenden kleine walvissen - bruinvissen en dolfijnen - die jaarlijks gedood worden als bijvangst in visnetten in Europese wateren. Dertig schoolkinderen zullen hun steun betuigen aan de internationale campagne van het IFAW en tezamen met mascotte bruinvis Pete brieven aan SP Tweede Kamerlid Krista van Velzen overhandigen. Ook de Nederlandse overheid moet nu eens actie ondernemen!

Met deze actie zal op symbolische wijze de tentoonstelling Stille Wateren-Bescherm onze Walvissen van het IFAW geopend worden die heden te zien is in Sea Life Scheveningen.

Op de ochtend (23 maart a.s.) van deze actie zal de Europese Raad besluiten of zij een wetsvoorstel zal aannemen waarbij implementatie ervan betekent dat de lidstaten, waaronder Nederland, nu ook daadwerkelijk maatregelen moeten invoeren om de kleine walvisachtigen de bescherming te bieden die zij nodig hebben. Het IFAW - Internationaal Dierenfonds is zeer bezorgd over het gebrek aan actie van de Nederlandse overheid.

ACTIE- Sea Life Scheveningen Bescherm onze walvissen, ook de kleintjes :

Dinsdag 23 maart a.s. om 11.00 uur zulllen dertig schoolkinderen vanaf de Nieuwe Duinlaan via de Badhuiskade en de boulevard naar het Sea Life centre (Strandweg 13 te Scheveningen) 'geluid' voor walvissen maken.

Om 11.30 uur zal Tweede Kamerlid Krista van Velzen de tentoonstelling Stille Wateren van het IFAW-Internationaal Dierenfonds op ludieke wijze openen en protestbrieven van de schoolkinderen in ontvangst nemen. Locatie: Sea Life Scheveningen, Strandweg 13, Den Haag.

Voor meer informatie/contact:
Yvette Brook, IFAW-Internationaal Dierenfonds - Tel. +31 (0)70-3355011, GSM 06-12991703, E-mail: ybrook@ifaw.org Voor meer informatie bezoek www.ifaw.nl

19 mrt 04 09:20