Politie Friesland

Politieberichten van 22/3 07.00 t/m 13.00 uur

Fryslân 22-03-2004 - Voor informatie kunt u terecht bij Bureau Communicatie op kantoordagen van 07.00 tot 15.00 uur via
telefoonnummer 0900-8844.

Drachten: 8-jarig meisje door oma en vader uit school meegenomen Om 10.00 uur kreeg de politie een melding dat een 8-jarig meisje door haar 52-jarige oma en 31-jarige vader uit een leslokaal van de basisschool De kameleon aan t Uthof zou zijn weggehaald. Vervolgens zou het meisje in een bestelbusje zijn gezet dat daarna in de richting van Drenthe wegreed. Omliggende politiekorpsen werden gewaarschuwd en om 10.55 uur zette de politie de auto op de N381 ter hoogte van de afslag Zweeloo aan de kant. De politie heeft de vader en oma, beiden woonachtig uit Schoonebeek, aangehouden. Tevens werd een 35-jarige inwoner van Emmen, een broer van de vader, aangehouden, omdat hij de aanhoudingen trachtte te voorkomen. Het 8-jarige meisje zat ook in de auto en was ongedeerd. Zij is ondertussen met haar 27-jarige moeder herenigd. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau in Drachten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de omstandigheden waaronder dit voorval plaatsvond.

Jubbega: 3 autoinbraken
In de nacht van zondag op maandag werden een drietal autos opengebroken en wel aan de Jelle van Damweg, Ericalaan en Buntgras. Uit twee autos werden de autoradios weggenomen.Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoner van Jubbega, een 23-jarige inwoonster van Jubbega en een 34-jarige inwoonster van Jubbega.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 08.15 uur reed een 25-jarige automobilist uit Kootsertille op de rotonde van de Burgemeester Falkenaweg en wilde rechtdoor. Toen hij de rotonde opreed zag hij niet de van links hem naderende bromfietser, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Oldemarkt. Hierdoor kwam de bromfietser ten val. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen met een gekneusd been.

Leeuwarden: inbraak supermarkt
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een supermarkt aan het Zuidvliet. Het gewapende glas van de voordeur werd vernield. De kassa werd opengebroken, waarna geld en telefoonkaarten zijn weggenomen. Ook zijn wat levensmiddelen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tussen zaterdag 17.00 en zondag 09.00 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Pasteurweg. Men heeft een raam vernield en is vervolgens het pand binnengetreden. Uit het pand is een boot met trailer weggenomen. Een 62-jarige inwoonster uit Franeker heeft bij de politie aangifte gedaan.

Sint Nicolaasga: autobrand
Op maandag 12.00 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto op de Rijksweg A6 in de brand stond. De brandweer verrichte bluswerkzaamheden en het wegdek werd schoon- gespoten. De auto van de 39-jarige automobilist uit Amerongen is echter volledig uitgebrand.