Politie Limburg-Zuid

Twee mannen uit water gered

Maastricht 22-03-2004 - In de nacht vrijdag op zaterdag 20 maart 2004 zijn kort na elkaar twee mannen gered, nadat zij in het Bassin en in de Maas waren gesprongen.

In het Bassin troffen gealarmeerde agenten omstreeks 00.40 uur, een spiernaakte man aan die zich aan een loopsteiger vasthield en verward schreeuwde. Met behulp van een tuinslang die in de buurt lag, gelukte het de agenten de man op het droge te trekken. De man in kwestie was een 33-jarige inwoner uit Hechtel (B). Omdat hij zich agressief gedroeg, werd hij aangehouden.

Omstreeks 01.10 uur bleek dat een 36-jarige inwoner uit Maastricht ter hoogte van het Corversplein in de Maas was gesprongen. Agenten die kort daarvoor de man, die in gezelschap van en vrouw was, al hadden aangesproken, waren direct ter plaatse en gooiden hem een reddingsklos en vest toe. Eveneens gealarmeerde brandweermensen waren eveneens snel ter plaatse met een boot en haalden de Maastrichtenaar uit het water. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

In beide gevallen waren duikers van de brandweer uitgerukt, deze hoefden echter niet in actie te komen. De reden waarom beide mannen in het water zijn gesprongen is onduidelijk.