Politie Limburg-Zuid

Preventief fouilleren

Heerlen 23-03-2004 - De politie heeft zaterdagavond 20 maart 2004 en zondagnacht 21 maart 2004 een preventieve fouilleringsactie gehouden op en rond de Beitel in Heerlen. Daarbij werden totaal 32 wapens (busjes traangas en pepperspray, messen, slagwapens zoals knuppels, een vechtstok en wapenstok, een bijl, etc.) in beslag genomen.

Tegen totaal 24 personen maakt de politie proces-verbaal op terzake overtreding van de Wet wapens en munitie. Daarnaast maakt de politie tegen vier personen proces-verbaal op wegens het onder invloed besturen van hun voertuig. De geconstateerde alcoholpromillages in hun bloed varieerde van 0,7 tot ruim 1,3 promille en van twee automobilisten vorderde de politie het rijbewijs in. Daarnaast werden 14 bekeuringen uitgedeeld terzake allerlei verkeersovertredingen.

Een auto werd uit het verkeer genomen in verband met de zeer slechte technische staat. De Inspectie Verkeer en Waterstaat hield controles op taxichauffeurs. Daarbij bleken totaal 36 taxichauffeurs hun zaken niet op orde te hebben met betrekking tot rittenstaten, werkmappen etc. terzake waarvan proces-verbaal wordt opgemaakt.