Politie Limburg-Zuid

Fikse aanrijding op de A-76

Spaubeek 23-03-2004 - Op maandagmorgen 22 maart 2004, omstreeks 08.20 uur, vond op de autosnelweg A-76 (Geleen richting Heerlen) ter hoogte van Spaubeek, een aanrijding plaats. Tussen een auto en een bestelbusje was aanvankelijk eerder een (vermoedelijk kop- / staart-) aanrijding geweest en die waren rechts van de weg, achter elkaar gestopt.

Een 46-jarige bestuurder van een vrachtwagen met aanhangwagen uit Oostenrijk kwam aangereden en die raakte / botste vermoedelijk op het achterste rechts van de weg staande voertuig, die vervolgens weer tegen de auto daarvoor botste. Daarbij raakten drie personen die tussen de beide rechts van de weg staande voertuigen stonden, gewond. Een vrouw en een man werden per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht en een andere man (bestuurder van het bestelbusje) werd naar het Maaslandziekenhuis in Sittard overgebracht.

Over de aard en ernst van de verwondingen is nog niets bekend. De politie heeft de autosnelweg in de richting Heerlen voor het verkeer afgesloten en omstreeks 10.30 uur werd deze weer voor het verkeer vrijgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.