Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Drie aanhoudingen in verband met zestien autodiefstallen
Publicatiedatum: 23-03-2004

Een team van de regionale recherche van de politie Gelderland-Midden rondt momenteel een onderzoek af naar autodiefstallen in voornamelijk de provincie Gelderland. In dit verband werden op 17 maart twee mannen uit Nijmegen (34 en 35 jaar) aangehouden op verdenking van zestien autodiefstallen. Een 52-jarige eigenaar van een sloopbedrijf uit Nijmegen die ook op 17 maart werd aangehouden, wordt verdacht van heling.

De diefstallen vonden plaats van juni 2003 tot 17 maart 2004; de helft van de voertuigen was van het merk Volkswagen. De voertuigen werden opengebroken door middel van het forceren van sloten. Vervolgens werd het voertuig overgebracht naar Nijmegen. De politie gaat er van uit dat de auto's (direct na aankomst) werden gestript en gesloopt op een sloopbedrijf aan de Waudrickweg in Nijmegen.
De diefstallen vonden plaats vanaf carpoolplaatsen in Arnhem (3), Ede, Velp, Apeldoorn, Zaltbommel, Geldermalsen (2), Culemborg, Oss (2), Volkel, De Meern, Gorinchem en Delft (17 maart). Tijdens een rit zouden de verdachten ook opgestelde landmeetapparatuur (ter waarde van ongeveer vijftigduizend euro) hebben meegenomen; deze spullen zijn aangetroffen en in beslaggenomen.
De verdachten hebben gedeeltelijk bekend en zitten momenteel in bewaring.

Hetzelfde team rondde op 3 februari reeds een ander onderzoek naar voertuigcriminaliteit af; met dat onderzoek werden 36 autodiefstallen opgelost en drie mannen uit Nijmegen aangehouden.

Politie Gelderland-Midden - Divisie Justitiële Zaken Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721