Vlaamse overheid

Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Marleen Vanderpoorten is blij met de resultaten van de federale ministerraad van het afgelopen weekend. Vooral de beslissing over de 'zone 30' rond scholen en het administratieve vereenvoudigen van het aanvragen van een studietoelage zullen voor veel ouders, leerlingen en scholen gunstige gevolgen hebben.

Met de 'zone 30' komt de federale regering een eerdere belofte van minister Anciaux na. Vorig jaar reageerde minister Vanderpoorten positief toen minister Anciaux dit voorstel deed, op voorwaarde dat het hard kon gemaakt worden uiteraard. "Ik ben blij dat mijn federale collega Anciaux zijn belofte nakomt," zegt minister Vanderpoorten. "Ik wil hem feliciteren en hoop dat er door een goede samenwerking met scholen en gemeenten al resultaten zichtbaar zullen zijn bij de start van het volgende schooljaar."

De beslissing, op voorstel van staatssecretaris Van Quickenborne, om het aanvragen van een studiebeurs administratief te vereenvoudigen mag volgens minister Vanderpoorten niet onderschat worden. "Op termijn moet de samenwerking tussen de federale en de Vlaamse overheid ertoe leiden dat iemand die een beurs aanvraagt alleen nog maar zijn naam hoeft door te geven. De overheid doet dan de rest. Voor mensen die het al niet makkelijk hebben, kan dit een enorm verschil betekenen."

Minister Vanderpoorten wil, naast haar collega's Anciaux en Van Quickenborne, ook de premier feliciteren. "Dankzij het engagement en het doortastend optreden van de premier, is zijn ploeg erin geslaagd twee beslissingen te nemen waar het onderwijs, en de kinderen, hun ouders en leerkrachten in het bijzonder, al een poos op zaten te wachten: een veiliger schoolomgeving en het vereenvoudigen van de administratie rond studietoelagen."

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten
- tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---