Politie Friesland

Politieberichten 22/3 13.00 uur t/m 23/3 07.00 uur

Fryslân 23-03-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Fochteloo: snelheidsovertreding, invordering rijbewijs
De politie heeft op maandag om 13.00 uur het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Ravenswoude ingevorderd. De verdachte reed snel door een bocht heen waarbij hij met zijn auto op de linker weghelft terechtkwam. De politie zette daarop de achtervolging in en hield de automobilist staande. Hij bleek met een gecorrigeerde snelheid van 146 kilometer per uur te rijden waar 80 kilometer is toegestaan.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op maandag om 15.45 uur heeft er een diefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Schrans. Een 34-jarige inwoner uit Stiens had twee spijkerbroeken gestolen. Hij is door de politie aangehouden. Een 51-jarige medewerker van de winkel heeft aangifte gedaan. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Breezanddijk: snelheidsovertreding, invordering rijbewijs Op maandag om 20.10 uur heeft de politie op de Rijksweg A7 een 41-jarige automobilist uit Wiuwert staande gehouden. De politie controleerde met een lasergun de snelheid van de automobilist. Na correctie was de snelheid 219 kilometer per uur. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Metslawier: eenzijdige aanrijding
Op maandag om 21.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Lauwersseewei. Een 51-jarige automobilist uit Anjum had de rotonde bij Metslawier gemist met als gevolg dat hij recht over de rotonde heen schoot en met zijn auto aan de andere kant op de rijbaan tot stilstand kwam. De auto was total loss. De automobilist is met de ambulance naar de Sionsberg gebracht. Omdat de politie alcohol rook bij de automobilist, is er bloed bij de verdachte afgenomen. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd.

Sneek: rijden onder invloed
Op dinsdag om 01.20 uur heeft de politie op het Martiniplein een 24-jarige automobilist uit Sneek staande gehouden voor een blaastest. De automobilist blies 415 ug/l en kreeg daarmee een rijverbod van drie uren opgelegd.