Vlaamse overheid

Sinds een aantal maanden kampt het afstandsonderwijs van het departement onderwijs - het Begeleid Individueel Studeren (BIS) - met een achterstand. Cursisten die zich hebben ingeschreven voor één of meerdere BIS-cursussen hebben langer dan afgesproken moeten wachten (of wachten nog) op hun cursusmateriaal. De oorzaak van de achterstand vloeit voort uit ernstige problemen die opdoken bij het printen en drukken van de cursussen.

Maatregelen werden ondertussen getroffen om zo snel als mogelijk de achterstand weg te werken en de nieuwe aanvragen volgens een snellere methode af te handelen.

In eerste instantie werd heel wat werk tijdelijk uitbesteed aan een extern kopieerbedrijf . Daarnaast werden sinds 1 maart nieuwe printers in gebruik genomen bij BIS ter vervanging van de oude machines. Hierdoor werd het mogelijk om op drie weken de achterstand te halveren van 32.000 zendingen naar 16.000.

Gedurende de volgende weken zal er nog intensief gewerkt worden om de achterstand in te lopen. Tegen 26 maart moet deze gereduceerd zijn tot 5.600 zendingen. Tegen 2 april moet de resterende afstand nog eens gehalveerd worden tot 2.500 om tegen 9 april helemaal weggewerkt te zijn.

Ten slotte zullen de nieuwe cursisten onmiddellijk volgens het normale productieschema geholpen worden en dus geen wachttijden meer kennen.

Midden april zal het ganse probleem achter de rug zijn zodat BIS opnieuw volwaardig zijn plaats kan innemen in de promotie van het levenslang leren. De jongste jaren steeg het aantal inschrijvingen in BIS met 3.000 inschrijvingen per jaar. Deze groei maakt de achterstand des te pijnlijker.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---