Akzo Nobel

Akzo Nobel verkoopt activiteiten op gebied van PUR-lijmen en -systemen

Arnhem, 23 maart 2004 - Akzo Nobel heeft vandaag bekendgemaakt de activiteiten op het gebied van industriële PUR(polyurethaan)-lijmen en
-systemen te willen verkopen aan de Sika-groep. Akzo Nobel verwacht dat de overeenkomst op 1 april 2004 afgerond kan worden.

De PUR-activiteiten, die onderdeel vormen van Casco A/S, gevestigd in Fredensborg (Denemarken) en de bijbehorende Europese organisatie hebben een leidende positie in lijmsystemen voor sandwichpanelen van vrachtwagentrailers en bouwpanelen voor gevels, en vinden daarnaast toepassing in lijmsystemen voor de productie van windturbinebladen. Over 2003 bedroeg de omzet EUR 17 mln.

De activiteiten op het gebied van PUR-lijmen vertonen relatief weinig raakvlakken met onze coatingsactiviteiten en passen strategisch gezien niet langer binnen ons productenpakket, verklaarde Rudy van der Meer, binnen de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Coatings. Wij hebben daarom besloten een eigenaar te zoeken die duidelijk streeft naar uitbreiding van deze activiteiten. De verkoop moet daartoe nieuwe kansen in de markt creëren.

Sika is een van s werelds grootste producenten van PUR-lijmen voor lastdragende constructies in de bouw en industrie.

Vakbonden en ondernemingsraden zijn op de hoogte gebracht van de voorgenomen verkoop en daar waar van toepassing zullen de overlegprocedures worden voortgezet. Alle 100 medewerkers binnen de business zullen overgaan naar de
Sika-groep.

Internet: www.akzonobel.nl; www.sika.com

Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343