Dienstenbond CNV

Primeur in overlegland: bonden en Aldi in overleg 23-03-2004

PERSBERICHT

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond hebben vanavond een constructief overleg gevoerd met twee directieleden van Aldi. Op twee belangrijke punten is een basis gelegd om tot afspraken te komen. De heren Gruyters, Algemeen directeur en Bex, directielid hebben toegezegd bereid te zijn om voortaan een regulier overleg, ook op de lange termijn, daadwerkelijk met de vakbeweging aan te gaan. Voorheen vonden er niet of nauwelijks gesprekken plaats tussen de supermarktketen en de bonden. De besprekingen over de precieze invulling van het terugkerend overleg zullen later deze week worden voortgezet.

Ook is afgesproken dat de inkomens van de filiaalleiders gedurende de gesprekken met de bonden niet worden aangetast. De oude provisieregeling blijft zolang gelden. Dit geldt ook voor de filiaalleiders die inmiddels een nieuw contract hebben getekend waarmee ze afzien van oude rechten.

Het feit dat twee directieleden van Aldi om tafel hebben gezeten met de bonden om te praten over de ontstane problematiek is als uniek te bestempelen. CNV Dienstenbondbestuurder Richard Leloux: 'De ontwikkelingen van vanavond zijn hopelijk de opmaat voor verder constructief overleg, alhoewel één zwaluw natuurlijk nog geen zomer maakt. Maar voor een zo gesloten bedrijf als Aldi is het bijzonder te noemen dat we elkaar diep in de ogen hebben kunnen kijken! We zijn dan ook positief gestemd, maar de voorbereidingen voor het kort geding gaan vooralsnog gewoon door.'

Hoofddorp, 22 maart 2004