Gemeente Apeldoorn

Groen licht voor Servicebureau Verenigingen

Burgemeester en wethouders hebben vandaag het groene licht gegeven voor het Servicebureau Verenigingen. Het bureau start medio april 2004 en is voorlopig gevestigd in het pand van Wisselwerk aan de van Kinsbergenstraat. In opdracht van het college hebben Accres en Wisselwerk de afgelopen maanden gewerkt aan een plan van aanpak voor het Servicebureau. Het college heeft vandaag ingestemd met het plan van aanpak. Met de komst van het Servicebureau is op jaarbasis een bedrag van 60.000 euro gemoeid. Incidenteel is 80.000 euro beschikbaar. De raad heeft deze middelen in het kader van de meerjarenbegroting 2005 2008 beschikbaar gesteld.

In het bestuursakkoord Samen voor Apeldoorn is vrijwilligerswerk en het functioneren van verenigingen als speerpunt opgenomen. In september 2003 heeft de raad, bij vaststelling van de raadsopdracht Servicebureau Verenigingen de opdracht gegeven een servicebureau te realiseren. In het plan van aanpak omschrijven Accres en Wisselwerk de nieuwe voorziening als een kordaat knooppunt. Een knooppunt waar vrijwilligers en verenigingen binnenstappen met een eenvoudige of ingewikkelde informatie en/of adviesvraag. Verder treedt bij het bureau een buitendienstmakelaar in dienst die de verenigingen zal bezoeken.

Centraal motto voor het Servicebureau is uw vraag is mijn vraag. Opzet is om het Servicebureau vooral praktisch te houden. Om de band tussen de verenigingen en het Servicebureau Verenigingen goed te houden voorziet het plan van aanpak in de komst van een klantenpanel. De officiële opening staat gepland voor medio mei dit jaar.

Voor het laatst bijgewerkt op: 23-mrt-2004 08:59