Getronics N.V.


Amsterdam,

232 maart 2004                                                           
ANP BESTEEDT beheer ICT INFRASTRUCTUUR UIT AAN GETRONICS                 
Letter of intent getekend, contractwaarde van EUR 10 9                   
miljoen                                                                  

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) besteedt het beheer van de complete ICT-infrastructuur uit aan Getronics. Beide partijen hebben een onlangs een letter of intent getekend. De definitieve ondertekening van een vijfjarig beheercontract met een waarde van EUR 10 9 miljoen wordt in juni verwacht. In het kader van de uitbesteding neemt Getronics elf medewerkers over van de ICT-afdeling van het ANP.

Getronics wordt verantwoordelijk voor het beheer, standaardiseren en moderniseren van het gehele ICT-netwerk, inclusief het applicatiebeheer van de softwareapplicaties. Bovendien zullen nieuwe toepassingen worden gerealiseerd voor het verwerken van de complexe informatiestromen van het ANP.

SUGGESTIE:
Paul Tesselaar, algemeen directeur van het ANP zegt: "ANP ontwikkelt zich naar een marktgericht informatieknooppunt, waarin nieuws én informatie samengebracht worden, vanuit eigen bronnen en bronnen van derden, die op een objectieve en betrouwbare wijze wordt verzorgd voor zakelijke klanten en in het het bijzonder voor media-exploitanten.
Dit informatieknooppunt, dat gestalte krijgt door een centraal distributieplatform in te richten, komt tegemoet aan de wensen en eisen van (met name) B2B afnemers door een geïntegreerd aanbod. Hiermee verkrijgt ANP de positie van hét centrale nieuws en informatie loket voor media en bedrijfsleven.

"Bij de keuze voor Getronics heeft een rol gespeeld dat we meer zochten dan een 'systeembeheerder'. Wij zochten een strategische partner die ons kan ondersteunen om de door de markt gevraagde ICT-infrastructuur te ontwikkelen en beheren.Het ANP ontwikkelt de komende tijd een aantal nieuwe diensten, zoals VOORBEELDEN NOEMEN, en zocht dus een partner die ons daarbij op het IT-vlak kan ondersteunen. Getronics voldoet aan deze eisen."

Oswald Coene, lid van de Rraad van Bbestuur van Getronics en algemeen directeur van Getronics Nederland: "Het ANP kan zich nu volledig concentreren op de dienstverlening aan de afnemers van nieuws, terwijl wij de bijbehorende ICT-infrastructuur voor onze rekening nemen. Dit beheercontract past prima in onze outsourcingstrategie waarbij we ons richten op middelgrote projecten. De laatste tijd is Getronics succesvol in outsourcing, recent nog tekenden we contracten met onder andere de Bouwdienst Rijkswaterstaat en de Gemeente Den Haag."


Getronics

Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van circa 2,6 miljard euro in 2003 is Getronics een van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor informatie- en communicatietechnologie (ICT). Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global, dat in 1999 werd overgenomen, en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti. Getronics is de nummer 2 op het gebied van Network & Desktop Outsourcing en neemt wereldwijd de vierde plaats in op het gebied van Network Consulting & Integration (bron: IDC 2002-2003). Getronics ontwikkelt, integreert en beheert ICT-infrastructuren en business-solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Kijk voor meer informatie op www.getronics.com.


ANP

Het ANP is dé nieuwsleverancier van Nederland. Aan dagbladen, radio en TV, internet, overheden en het bedrijfsleven worden tekstberichten, foto's, grafieken en financieel nieuws continue geleverd. Ook wordt ANP nieuws aangeboden via mobiele toepassingen als SMS, MMS, WAP en I-Mode.
Dag en nacht, zeven dagen per week, zijn honderden schrijvende journalisten en fotografen bezig om een permanente straaoom van nationaal en internationaal nieuws te leveren. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 58.000 foto's. ANP nieuws is objectief, betrouwbaar, actueel en snel.
Het ANP werkt nauw samen met internationaele persbureaus, zoals Reuters, DPA en AFP.