Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 23 maart 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Door politiepersoneel van het district Oost werden dinsdagmorgen omstreeks half één in een woning aan het Lauwersmeer zo'n 106 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Politiemensen stelden naar aanleiding van een waterlekkage een onderzoek in de woning in en troffen de hennepkwekerij aan. De hennepplanten alsmede de apparatuur werden later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek gestart. Politiepersoneel van het district Zuid stelde maandagmorgen omstreeks negen uur, ook naar aanleiding van een melding over een waterlekkage, een onderzoek in een woning aan de Mijnsherenlaan in. In deze woning werd een hennepkwekerijtje aangetroffen. Zo'n 48 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd.


* VERDACHTE BEDREIGING MET MES AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield maandagmorgen omstreeks half twaalf op de Mauritsplaats een 38-jarige man uit Rotterdam aan. Hij had kort daarvoor enkele omstanders, waaronder een onbekend gebleven vrouw met haar kind, bedreigd met een mes. De verdachte werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* SNACKBAR OVERVALLEN
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks kwart voor één werd een snackbar in de Heidestraat overvallen. Omstreeks kwart voor één kwamen drie mannen met bivakmuts op, de eetgelegenheid binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een kassa, waarin een onbekend geldbedrag, weggenomen. Met de buit renden de overvallers de snackbar uit en vluchtten in onbekende richting. Tijdens de overval werd een 45-jarig personeelslid met het vuurwapen op zijn oog geslagen. Hij werd voor nadere behandeling door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmorgen en -middag in de wijk Hillesluis een verkeerscontrole. Tussen half tien en vier uur werden in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor onder meer gladde band, kapotte koplamp, het niet kunnen tonen van een vereist document en het niet dragen van de autogordel.


* AANRIJDING TUSSEN TWEE AUTO'S
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half vier ontstond op de Burgemeester Van Beresteijnlaan een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Hierbij raakten de twee automobilisten, een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel, gewond. Als gevolg van de aanrijding, vloog de auto van de 20-jarige man in brand. Hij werd door enkele omstanders uit zijn auto gehaald. Beide slachtoffers, die onder meer nekletsel en een gebroken arm en been opliepen, werden door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) respectievelijk vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum en het Sint Franciscus Gasthuis. De Burgemeester Van Beresteijnlaan werd gedurende enige tijd voor het verkeer afgesloten. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval in.


* DERTIENJARIGE JONGEN ACHTER HET STUUR NAAST VADER

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Surveillerende politiemensen zagen maandagavond omstreeks half negen in de Sonarstraat een personenauto rijden met achter het stuur een jongeman. Bij controle bleek de jongen 13 jaar oud te zijn. Naast hem in de auto zat zijn vader. Deze liet zijn zoon even een ritje rijden. Vader en zoon werden getrakteerd op een bekeuring.