Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 23-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Voetbalsupporters

AMERSFOORT Op maandag 22 maart gedroegen voetbalsupporters zich baldadig in een trein.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat een groep voetbalsupporters zich baldadig gedroeg in een trein. Toen de trein op Amersfoort CS arriveerde, zijn een achttal politiemensen de trein ingegaan. Daar bleek dat de supporters kranten hadden verscheurd en de snippers door de hele trein hadden verspreid en geen toiletrol hing meer op zijn rechtmatige plek.

Op aanwijzing van de conducteur werd de groep uit de trein gehaald. Het ging om een groep van 15 jongelui uit Haarlem en omgeving en in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, met één uitschieter van 34 jaar. Hun namen zijn genoteerd en zij zijn in een volgende trein huiswaarts gestapt en kregen daarbij begeleiding van twee agenten van de Spoorwegpolitie.

Bedreiging en mishandeling

AMERSFOORT Op maandag 22 maart werd een winkelmanager bedreigd en mishandeld.

Rond 18.15 uur kwam een 27-jarige man uit Amersfoort een winkel aan de Leusderweg binnen. Hij liep op de 50-jarige filiaalmanager af. Hij sprak haar aan omdat zij informatie over een ex-werkneemster van haar aan een ander zou hebben doorgegeven. Deze ex-werkneemster is de vriendin van de 27-jarige man. Hij bedreigde de filiaalmanager verbaal met de dood, pakte haar beet en gaf haar vervolgens een zet, waardoor zij ten val kwam. Daarbij liep zij letsel aan haar heup op. Door een medewerkster werd 112 gebeld, waarop de verdachte er vandoor ging.

Door de politie wordt een onderzoek naar de verdachte ingesteld.

Verkeerstwist: bloedneus, geen aangifte

AMERSFOORT Op maandag 22 maart waren meerdere mensen getuige van een ruzie tussen automobilisten.

Rond 17.20 uur zagen twee getuigen dat op de Noordewierweg een bestuurder van een Volkswagen Polo uit zijn auto stapte en naar de bestuurder van een Renault Megane toeliep. Door het geopende raampje gaf hij de man meerdere vuistslagen in het gezicht en liep terug naar zijn auto. De bestuurder van de Renault stapte daarop uit, liep met een stok op de ander af en bedreigde hem daarmee, maar stapte vervolgens weer in en reed weg.

Eén van de getuigen sprak de man in de Volkswagen aan. Die zei dat de man in de Renault onderweg vervelend was en dat hij hem daarom maar even een bloedneus had geslagen. Tot op heden hebben de beide bestuurders zich niet bij de politie gemeld.

Gewelddadige winkeldief

AMERSFOORT Op maandag 22 maart gedroeg een winkeldief zich zeer gewelddadig nadat hij was betrapt.

Rond 15.20 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Utrechtsestraat dat een man een vijftal spijkerbroeken pakte en daarmee de winkel uitrende. Zij riep direct een collega te hulp, waarop zij achter de verdachte aangingen. De verdachte werd op de Utrechtsestraat door passanten tegengehouden. Daarop liet hij de broeken vallen, probeerde zich los te rukken en sloeg en schopte om zich heen. Een medewerker pakte hem beet, maar werd geschopt en zag zich genoodzaakt de verdachte los te laten. Hij ging er zonder buit vandoor.

Aan de hand van het signalement werd de verdachte, een 52-jarige man uit Amersfoort, even later op de Brouwerstunnel aangehouden voor diefstal met geweld. Hij bleek een veelpleger te zijn en is in het politiebureau ingesloten. Hij bekende de diefstal.

Bromfietsster gewond

LEUSDEN Op maandag 22 maart raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.25 uur reed een 54-jarige automobiliste uit Leusden over de Olmenlaan, komende uit de richting van de Larikslaan. Op de kruising met de Zwarteweg verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 18-jarige bromfietsster uit Hoevelaken, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietsster is met heupletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij bleek een gekneusde heup te hebben opgelopen en mocht na onderzoek naar huis.