3 e persbericht van dinsdag 23 maart 2004

Eindhoven 23-03-2004 - Berichten uit de regio

Veldhoven: Een dode bij verkeersongeval op de A67

Bij een verkeersongeval op de A67 onder Veldhoven is dinsdagmiddag een dode gevallen. Het geslacht en de identiteit zijn nog niet bekend. De overledene zat in een personenauto die onder een vrachtauto terecht kwam.

De aanrijding gebeurde om 13.20 uur op de zuidbaan van de A67 (Eersel richting Eindhoven). Op het moment van de aanrijding was er op die plaats filevorming. Bij de aanrijding waren twee vrachtautos en een personenauto betrokken. Een van de vrachtautos, bestuurd door een 34-jarige Belg uit Tielt, vloog in brand. De wagen was geladen met slib. Deze vrachtauto lag op de personenauto. De tweede vrachtauto, bestuurd door een 44-jarige man uit Nistelrode, kwam op zijn kant over de vangrail van de middenberm te liggen. De twee vrachtautochauffeurs raakten licht gewond. De weg werd in beide richtingen afgesloten tussen verkeersplein De Hogt en de afrit Eersel. Verkeer werd over de A58 (Breda) omgeleid. De berging duurt nog voort en de verwachting is dat om ongeveer 23.00 uur een rijstrook van de noordbaan vrijkomt. De zuidbaan (dus Eersel richting Eindhoven) moet opnieuw geasfalteerd worden. Dat gebeurt komende nacht. De hele weg is waarschijnlijk woensdagmorgen rond 6.00 uur weer vrij. De politie onderzoekt de oorzaak van het verkeersongeval. Bij de hulpverlening waren ongeveer 60 politiemensen (Brabant Zuid-Oost en KLPD), 25 brandweermensen, 10 GGD-ers, 10 personen van Rijkswaterstaat en 7 medewerkers van een bergingsbedrijf betrokken.

Helmond: Bromfietsdief aangehouden

Dinsdagmorgen is een 25-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 24 februari een bromfiets heeft gestolen vanaf winkelcentrum Brouwhorst. De man, die na onderzoek aangehouden kon worden, is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Agressieve dronkaard aangehouden

Op De Waart is dinsdag om 14.40 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden. De man lag in een portiek met een blik bier bij zich. Hij was dronken. Een vrouw met kinderwagen wilde passeren maar kon dat niet omdat de man met zijn benen over het trottoir lag. Politiemensen wilden hem bekeuren maar hij wilde weglopen. Toen zij hem vastpakten begon hij zich te verweren. Hij spuugde en beet. Het baatte hem niet, hij werd geboeid en naar het bureau gebracht. Daar is hij de cel ingegaan.

Budel-Schoot / Maarheeze: Snelheidscontroles

* Dinsdag tussen 10.25 en 13.20 uur is op de Grootschoterweg in Budel-Schoot een snelheidscontrole gehouden. Van de 646 bestuurders reden er 62 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 mag.
* Op de Hugten in Maarheeze werd tussen 15.10 en 18.20 uur gecontroleerd. Hier reden 178 bestuurders te hard en de snelste reed 150 km/u waar 80 is toegestaan. 798 voertuigen passeerden de radarapparatuur.

Reusel: Twee honden overleden na eten vergiftigde haas

Afgelopen zondag zijn twee honden overleden nadat zij gegeten hadden van een haas. De haas is waarschijnlijk vergiftigd. De honden werden uitgelaten in de Burgemeester Willekenslaan, ook bekend als de Grote Cirkel.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is dinsdag tussen 14.45 en 16.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 962 passanten reden er 43 sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 76 km/u.