4e persbericht van dinsdag 23 maart 2004

Eindhoven 23-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bovenregionaal Rechercheteam houdt ladingdieven aan

Het Bovenregionaal Rechercheteam Zuid (BRT-Z) heeft dinsdag vijf personen in de leeftijd van 23 tot 47 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde bij invallen in Eindhoven, Veldhoven, Roermond, Heerlen en Rotterdam. Uit een onderzoek bleek dat de verdachten zich, in wisselende samenstellingen, schuldig maakten aan diefstallen van ladingen van vrachtautos. Hierbij werden vooral huishoudelijke apparaten en audio- en videoapparatuur weggenomen. De waarde van de goederen loopt in de tonnen. De gestolen goederen werden na de diefstal meteen doorverkocht aan verschillende helers in Nederland.

Diverse verdachten worden ook verdacht van heling en oplichting, waarbij voor ongeveer 100.000,= euro is buitgemaakt.

Zoekingen

Onder leiding van een rechter-commissaris werden in tien locaties zoekingen gedaan. Hierbij zijn personenautos, geld, wapens, waaronder een vuurwapen en huishoudelijke apparatuur in beslaggenomen.

Het onderzoek duurt voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bij de actie van vandaag zijn 70 politiemensen van het BRT-Z ingezet. Zij werden ondersteund door politiemensen uit de verschillende regios.

Zuidelijke regios

Het BRT-Z is een samenwerkingsverband tussen de zes zuidelijke politieregios in Zeeland, Brabant en Limburg. Het team bestaat uit 100 politiemensen en werkt vanuit Born, Den Bosch en Breda. Het team wordt vanuit Eindhoven geleid en door het Openbaar Ministerie in Den Bosch aangestuurd. Sinds de oprichting, vorig jaar, zijn al verschillende zaken opgelost: zware geweldsdelicten, internationale vuurwapen- en verdovende middelenhandel, woning- en bedrijfsinbraken en diefstallen van voertuigen. In die onderzoeken zijn ruim 100 verdachten aangehouden en zijn strafbare zaken opgelost en/of zaken in beslaggenomen met een waarde van ruim 15 miljoen euro.