Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 23 maart 2004 (24-03-2004)

Bezwaarschrift kapvergunning
Het college verleende in november 2003 vergunning voor het kappen van een berk op Sportpark Den Hondsbosch in Esbeek. Het bezwaarschrift dat werd ingediend tegen deze vergunning is ontvankelijk en gegrond verklaard. De kapvergunning wordt ingetrokken.

Jaarstukken openbare bibliotheek
Het college stemt in met de jaarstukken van de bibliotheek en stelt de definitieve subsidie over 2002 vast op 251.66,83. Bij de toekenning van de budgetsubsidie is een aantal voorwaarden gesteld, waaraan grotendeels is voldaan.
Voor 2004 wordt een budgetsubsidie toegekend van 252.019,46. De korting van 12.500,00 - die in het kader van ombuigingsmaatregelen is doorgevoerd - is in deze subsidie verwerkt.

Verkeerscirculatieplan
In december 2003 werd de tussenrapportage van het verkeerscirculatieplan gepresenteerd in de commissie Openbare Werken en Milieu (OWM) én tijdens een bijeenkomst voor bewoners. In beide bijeenkomsten werden onder meer de tot dan toe doorgerekende - in totaal zeven - varianten toegelicht. Na de bijeenkomsten kreeg iedereen de gelegenheid voorstellen aan te dragen voor (extra) door te rekenen varianten.
Onlangs besloot het college een zestal nieuwe varianten nader te onderzoeken. Dat gebeurt op basis van de volgende criteria.

ontlasting centrum,

ongewenst effect op andere wegen,

ruimtelijke inpasbaarheid, en

kosten
Het eerder gebruikte criterium 'gebruik randweg' wordt op advies van de commissie OWM niet langer gehanteerd.
Vooruitlopend op de resultaten van het aanvullende onderzoek wordt al gewerkt aan de opzet van de rapportage. Vraag die zich daarbij aandient is of eventuele toekomstige bouwplannen - aan de zuid- en westkant van de gemeente - onderdeel moeten uitmaken van de beoordeling.
Aangezien het leidt tot een kwalitatief beter rapport heeft het college daartoe besloten.

Uit eerdere collegevergaderingen

Stoken van snoeihout
Door een wijziging van de Wet Milieubeheer geldt op dit moment een algeheel landelijk stookverbod. Door eigen beleidsregels vast te stellen kan het college - onder voorwaarden - ontheffing verlenen van dit stookverbod. Het college heeft een ontwerpbesluit hierover genomen. Dit besluit houdt in dat het college voornemens is om ontheffing te verlenen van het stookverbod voor:
1. vreugdevuren;

2. klein landschapsbeheer met het doel waardevolle cultuurlandschappen in stand te houden;

3. bestrijding van plantenziekten;

4. verbranding van zuiver snoeihout van particulieren in het buitengebied. Vooralsnog komt deze situatie slechts tot 1 juni 2004 in aanmerking voor ontheffing (en slechts eenmalig per adres).

Het ontwerpbesluit ligt tot en met 22 april 2004 ter inzage bij de Centrale Balie. Binnen deze termijn kunnen zienswijzen worden ingediend. Ingediende zienswijzen worden betrokken in de definitieve besluitvorming.
Inwoners worden via de gemeenterubriek in de Hilverbode geïnformeerd over het ontwerp-besluit. In dezelfde rubriek wordt binnenkort vermeld op welke wijze aanvragen voor ontheffing van het stookverbod kunnen worden ingediend