Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 23 maart 19.00 uur
Datum Nummer persbericht

19 maart 2004 c027


Zilveren Waalbrugspeld voor Constant Cuijpers

Drs. C.P.M. Cuijpers (59) ontvangt op 23 maart de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Constant Cuijpers is sinds 1982 vrijwilliger bij de Stichting Museum het Valkhof.

Constant Cuijpers is in 1982 toegetreden tot de bestuurscommissie van het Nijmeegs Museum Commanderie van Sint Jan. Hij heeft zich sinds die tijd met veel enthousiasme, betrokkenheid en kennis van zaken eerst voor het Museum de Commanderie van Sint Jan en later voor Museum Het Valkhof. Cuijpers is docent kunstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vanaf zijn aantreden heeft hij de samenwerking van Museum Het Valkhof met de Katholieke Universiteit Nijmegen gestimuleerd. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat studenten betrokken raakten bij de voorbereiding en de organisatie van tentoonstellingen. Door zijn initiatief en volhardendheid is er daadwerkelijk een brug geslagen tussen de universitaire wereld en de stedelijke cultuur. Daarnaast heeft Constant Cuijpers een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het museum door de collectieregistratie te automatiseren.

Op dinsdag 23 maart neemt Constant Cuijpers afscheid als bestuurslid van de Stichting Museum Het Valkhof. Bij deze gelegenheid ontvangt hij om 19.00 uur de Zilveren Waalbrugspeld van loco-burgemeester Paul Depla. De afscheidsreceptie vindt plaats in de Trêveszaal van het stadhuis te Nijmegen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein: telefoonnummer 024-3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht