Ministerie van Buitenlandse Zaken

Achtergrondtoelichtingen:

1. Voorjaarsbijeenkomst Europese Raad;

2. Zestigste bijeenkomst VN-mensenrechtencommissie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Onderwerp: Persbericht

Datum: 22 maart 2004

Persbriefing dinsdag 23 maart 2004:

Toelichtingen op

-Voorjaarsbijeenkomst Europese Raad(Brussel, 25-26 maart 2004);
-60 ste bijeenkomst VN Mensenrechtencommissie (Genève, 15 maart - 23 april 2004).

De wekelijkse persbriefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dinsdag 23 maart 2004, 11.00 uur, omvat naast het gebruikelijke algemene overzicht de volgende onderdelen:

Mr Pieter de Gooijer, directeur van de directie Integratie Europa, geeft een voorbeschouwing op de voorjaarsbijeenkomst van de Europese Raad die op donderdag 25 en vrijdag 26 maart a.s. plaatsvindt in Brussel. Op de agenda van de Raad staan de 'Lissabonstrategie' (het EU-plan van aanpak om Europa in 2010 de meest concurrerende en dynamische kenniseconomie van de wereld te maken), de strijd tegen terrorisme en de voortgang in de onderhandelingen over de Europese Grondwet. Drs. Piet de Klerk, mensenrechtenambassadeur, en mr. Anneke Adema, hoofd van de afdeling Mensenrechten, geven een toelichting op de 60ste bijeenkomst van de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties die van 15 maart tot 23 april 2004 in Genève wordt gehouden.

Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald zullen de sprekers hun bijdragen op basis van achtergrond leveren. Toegang alleen voor journalisten in bezit van een geldige perskaart.

///