Ingezonden persbericht

Massale kettingbotsing in dichte mist

A15, 20040323 -- Door de dichte mist heeft zich vanmorgen een massale kettingbotsing voorgedaan. Op de A15 ter hoogte van knooppunt Ressen klapten 40 tot 60 auto's op elkaar. Hierbij waren ook enkele vrachtwagens betrokken. Dit zorgde voor een heuse verkeerschaos.


Om 07.10 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale van de Verzekeraarshulpdienst (VHD). Op dat moment was er nog sprake van een ongeval waarbij 30 tot 40 auto's betrokken zouden zijn. Later bleek het toch om meer voertuigen te gaan. Vanuit haar rol als coördinatiecentrum voor het opstarten van hulpverleningsactiviteiten voor Nederlandse verzekeraars, heeft VHD direct voor voldoende bergingscapaciteit gezorgd. Deze was snel ter plaatse. Na vaststelling van de toedracht van het ongeval door middel van een politieonderzoek, zullen de bergingswerkzaamheden van start gaan.

De meeste betrokkenen zijn met bussen naar het IBT (het politietrainingscentrum) in Elst vervoerd, alwaar opvang wordt geregeld. De VHD is met enkele geselecteerde coördinatoren ter plaatse gegaan. Dit met het doel de bergingswerkzaamheden, het doortransport van de betrokken autowrakken, alsmede het vervoer van de betrokkenen naar de juiste bestemming in goede banen te leiden.




Ingezonden persbericht