Ingezonden persbericht

Nieuwe HomeTheater audio versterker van Bryston

Voor de veeleisende muziekliefhebber

BERGSCHENHOEK, 20040323 -- Het Canadese Bryston kan bogen op een 40-jarige ervaring in high-end versterkers voor professioneel en thuisgebruik. Ook in hoogwaardige meerkanaalsweergave heeft Bryston een reputatie opgebouwd met de SP 1.7 soundprocessor en de 9B SST 5-kanaals eindversterker.


Nu is er ook een 8 kanaals Home Theater versterker voor de veeleisende HiFi en Home Theater liefhebber. De 875 HT is een kwaliteits achtkanaals eindversterker gebaseerd op Bryston's SST technologie en is bedoeld voor gebruik in Home Theaters. De versterker levert per kanaal 75 watts aan 8 ohm wat in een gemiddeld grote luisterruimte ook voor verwende luisteraars ruim voldoende zal zijn.

Ook in 5.1 systemen zal de Bryston 875 HT zich thuis voelen; het bijzondere aan deze versterker is namelijk dat per twee kanalen "gebridged" gespeeld kan worden waardoor 250 watt aan 8 ohm beschikbaar is. Op die manier ontstaan diverse mogelijkheden om versterkerkanalen te combineren. Door het bridgen van drie paar kanalen kan de 875 bijvoorbeeld een combinatie van 3 x 250 watt en 2 x 75 watt leveren aan een 5.1 opstelling. Ook kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met Bryston's driekanaal versterker 6B SST zodat de voorspeakers 3x 300 watt ter beschikking hebben en de surround speakers 4x 250 watt.

Verder is met de 875 HT Bi-Amping in verschillende combinaties mogelijk, bijvoorbeeld 4 gebridgede kanalen kunnen twee stereo luidsprekers via Bi-Amping aansturen (4x250 watt).

Elk van de kanalen is instelbaar qua ingangsgevoeligheid zodat het gebruik in elke configuratie moeiteloos kan plaatsvinden.

Het ruim 40 jaar oude Bryston geeft ook op de 875 HT de legendarische 20 jaar overdraagbare garantie.

Overigens is de Bryston 875 ook als zoneversterker beschikbaar onder de naam 875 Z. Deze versterker is speciaal geschikt voor multiroom/multizone installaties.

Prijs ¤ 6.233,- Importeur: Mafico, Bergschenhoek.




Ingezonden persbericht