Gemeente Krimpen aan den IJssel


Sportpas Krimpen aan den IJssel voor scholieren voortgezet onderwijs

Binnenkort start het project Sportpas Krimpen voor jongeren op het voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel. Het doel is om jongeren op een leuke en goedkope manier te laten kennismaken met een sport. In dit project werken gemeente Krimpen aan den IJssel, Buurtsport Krimpen en verschillende Krimpense sportverenigingen en sportscholen samen.

Via de scholen kunnen de leerlingen zich inschrijven op een sportintroductie van 4 lessen bij een deelnemende sportvereniging of sportschool. De lessen worden in de periode april tot en met juni en in de periode oktober/ november 2004 gegeven. In deze lessen kunnen de jongeren uitproberen of de sport iets voor hen is. Het is vrijblijvend, want na de introductie lid worden van de sportclub kan wel, maar hoeft niet.

Tot nu toe doen bijna 20 verenigingen en sportscholen mee: in ieder geval Marathonteam Krimpen; Badmintonclub De IJssel; Basketbal Krimpen; Handbalvereniging De Treffers; Tennisvereniging Langeland; Korfbalvereniging KOAG; Voetbalvereniging DCV; Volleybal Krimpen; Zwemvereniging De Lansingh; de Reddingsbrigade; Hengelsport De Ruisvoorn; Damvereniging KDV; Karatevereniging A. van de Wal; Bowlingvereniging Krimpen; Fitness Centrum First Class; Slender You; Keiluhu Sportcenter; Waalse Ruiterclub, Buurtsport Krimpen en Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland. Sportorganisaties die alsnog willen meedoen aan het project zijn welkom. Belangstellenden kunnen uiterlijk 26 maart a.s. contact opnemen met de Buurtsportmedewerker Günther Gehlig van de stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland via tel: 06-54907049 of e-mail: sporttrainer@planet.nl .

Krimpen aan den IJssel