PERSBERICHT - 2004-03-20

Laatste voorstellingen succesvolle productie op 24 maart

Efteling-musical Doornroosje trok meer dan 85.000 bezoekers

Woensdag 24 maart zal Doornroosje voor de laatste keer worden wakker gekust door de man aan wie haar hart toebehoort. Op die datum zijn de laatste twee voorstellingen van de succesvolle musical Doornroosje in het Efteling Theater.

Vanaf 5 november 2003 stond de sprookjesachtige productie van het Vlaamse Studio 100, als eerste avondvullende voorstelling in het Efteling Theater. In de hoofdrollen schitterden Annemieke van Dam, Peter Lusse en Ron Boszhard. Vanaf 21 januari werd de musical wegens succes verlengd en werd Idols-winnaar 2003 Jamai aan de cast toegevoegd. Inmiddels bezochten meer dan 85.000 bezoekers het nieuwe theater voor dit sprookjesachtige familiespektakel.

Op 24 maart, in de voorstelling van 19.00 uur zal Doornroosje voor de 140-ste keer ontwaken door een liefdevolle kus. Dus wie zich had voorgenomen de voorstelling nog te bezoeken moet nu in actie komen, want na de show zal Doornroosje weer rustig verder slapen in het Sprookjesbos van het Kaatsheuvelse attractiepark.

Vorig jaar bracht de Efteling voor het eerst in haar geschiedenis een avondvullende show voor het hele gezin. De musical Doornroosje vond temidden van de bewoners van het Sprookjesbos in Kaatsheuvel een heerlijk gespreid bedje. Na 140 shows heeft de Efteling haar visitekaartje als locatie voor familiemusicals inmiddels afgegeven.

SPANNENDE PERIODE
"Het was een spannende periode, waarin we veel hebben geleerd over het theatervak", laat parkdirecteur Olaf Vugts weten. "Het meest heb ik genoten van het plezier van onze bezoekers en ik ben er heel trots op dat meer dan 85.000 bezoekers, groot en klein, zich lieten betoveren door deze fantastische voorstelling."

Vugts kijkt met vertrouwen uit naar het zomerseizoen. "Vanaf 1 april zijn de bezoekers van ons attractiepark weer vier tot vijf keer per dag van harte welkom in het Efteling Theater voor de Wonderlijke Efteling Show. Hierin spelen in het voorseizoen de bekende Nederlanders Jim en Marieke een hoofdrol."

Reserveren
Reserveren voor de musical Doornroosje kan telefonisch via 0900-EFTELING (0900-33835464),
0,40 p/m, 7 dagen per week van 09.00 tot 22.00 uur. Een kaartje voor de muscial geeft tegelijk toegang tot het Sprookjesbos én bezoek aan twee Efteling-attracties. Prijzen: 3e rang: 27,50 p.p., 2e rang: 30,-- p.p. en 1e rang: ? 32,50 p.p. Kinderen tot en met 1 jaar mogen de voorstelling gratis bezoeken, maar hebben geen recht op een stoel. Voor groepen vanaf 20 personen en gehandicapten gelden gereduceerde prijzen.

Noot voor de redactie (