Gemeente IJsselstein


Tentoonstelling 10 jaar boomfeestdag
maandag, 01 maart 2004 - 11:55 CET

Dit jaar wordt de boomfeestdag in IJsselstein al weer voor de tiende keer gehouden. De hele maand maart is in de IJsselsteinse bibliotheek een tentoonstelling met alle activiteiten van de afgelopen jaren te bekijken.

Op de tentoonstelling zijn foto's en krantenartikelen van ieder jaar tentoongesteld. Daarnaast zijn dia's van het aanplanten van het Labyrint van IJsselstein te bekijken.

Ieder jaar organiseert de werkgroep Boomfeestdag voor de leerlingen uit groep acht van de IJsselsteinse basisscholen een activiteit met bomen. In de afgelopen tien jaar is de boomfeestdag in IJsselstein op diverse manieren gevierd. Zo werd een stuk van het IJsselbos door kinderen aangeplant, zijn diverse stukken bosschage aan de Nedereindseplas ingeplant en onderhoudsactiviteiten in de wijk en bomenonderzoeken uitgevoerd.

Onderhoudsochtend Labyrint
In 2003 plantten vierhonderd kinderen het Labyrint van IJsselstein aan de Nedereindseplas. De afstand van de ingang naar het centrum in dit labyrint is vijfhonderd meter. Voor de organisatie van deze dag won de werkgroep Boomfeestdag de provinciale Natuur- en milieuprijs. Vanwege de droge zomer van 2003 zijn in het labyrint veel jonge wilgjes gesneuveld. De werkgroep organiseert daarom op zaterdag 20 maart as. om 10.00 uur een onderhoudsochtend. Onder leiding van kunstenaar en wilgenkenner, Jan van Schaik, worden die ochtend met een groep vrijwilligers de dode wilgjes vervangen door nieuwe wilgentenen. Voor warme drank en broodjes wordt gezorgd. U kunt zich opgeven bij Matthijs Begheyn, telefoon (030) 686 16 94, e-mail m.begheyn@ijsselstein.nl

Boomfeestdag 2004
Dit jaar vindt de boomfeestdag plaats op woensdag 24 maart as. Het thema van de dag is 'Bomen verbinden'. Kinderen gaan een vlindernetwerk in de stad aanleggen. Door het planten van struiken die vlinders aantrekken, wordt van IJsselstein een vlindervriendelijke stad gemaakt. Voor een gedeelte worden struiken in de plantsoenen geplant en kinderen gaan struiken verkopen aan bewoners.

IJsselstein, 1 maart 2004

Meer informatie:
P. Horsmans
Afdeling Bestuurszaken
Tel. (030) 686 18 23