Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Nieuwsbericht

AVBB-congres over vernieuwende bouw

9 maart 2004 De Bouw vernieuwt. Dat is het centrale thema van het AVBB-congres op 24 maart 2004 in De Doelen in Rotterdam.

De bouwsector staat aan het begin van een geheel nieuwe periode als het gaat om de verhoudingen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar hebben geleid tot fundamentele veranderingen. De structuur van de sector en de cultuur binnen bedrijven maken grote veranderingen door, al is dat geen zaak van een druk op de knop. Het AVBB-congres geeft vanuit de praktijk voorbeelden van de vernieuwingen. Geen theoretische verhandelingen, maar voorbeelden uit de wereld van alle dag. Zo wordt gesproken over succesvol gebleken nieuwe manieren van aanbesteden in de infrastructuur en over een stedelijk herstructureringsproject met een andere rolverdeling tussen de gemeentelijke overheid, woningbouwcorporatie en het bouwbedrijfsleven. Vanuit een ondernemersvisie komt de worsteling naar voren om noodzakelijke cultuurverandering door te voeren in economisch moeilijke tijden.

Gastspreker is minister Dekker van VROM. Verder zal AVBB-voorzitter Brinkman stilstaan bij de wijze waarop de sector de toekomst tegemoet moet treden.
Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor informele contacten.

GeĂŻnteresseerden die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen de wens tot het (kosteloos) bijwonen van het congres kenbaar maken bij de afdeling Communicatie van het AVBB: s.dhonre@avbb.nl

Bron
AVBB