Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

24/03/04 Prinses Margriet opent 55ste Keukenhof

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht woensdag 24 maart in Lisse de officiële opening van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof. Deze 55ste tentoonstelling, die van 25 maart tot en met 20 mei wordt gehouden, heeft als thema: Laat je Verrassen.

Dit jaar worden de bezoekers niet alleen onthaald op een groot aantal prolongaties uit de voorgaande jaren, maar ook op een reeks nieuwe elementen. Verrassend is de internationale hoeden-ontwerpwedstrijd Growing Hats, waaraan kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben deelgenomen. Samen met antieke bloemhoeden van ontwerpers als Coco Chanel, Dior en Shiaparelli worden deze hoeden de gehele openingsperiode tentoongesteld. Daarnaast is in het park de kunstexpositie Surprising Tulips, met tachtig bronzen beelden en een aantal andere kunstobjecten.

Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van bloembollen, tuin-, balkon- en terrasplanten en snijbloemen. Die worden getoond in de inspiratietuinen, de paviljoens en op een groot aantal speciale demonstraties. Tuinen en tuinstijlen kunnen onder meer worden bezichtigd in de historische tuin met beuk- en taxushagen, de Natuurtuin, de Japanse natuurtuin, de formele tuin en drie kleurtuinen. Voor vroege bezoekers is het park op 1ste en 2de Paasdag, 24 april en Moederdag vanaf 6.00 uur 's ochtends open.

De 55ste tentoonstelling zal naar verwachting 700.000 bezoekers trekken uit tientallen landen.