Gemeente Nuenen


15/03/2004
Nationale boomfeestdag

NATIONALE BOOMFEESTDAG

Op woensdag 24 maart wordt de 48ste versie van de Nationale Boomfeestdag in Nederland gevierd. Loco-burgemeester dhr. P.F.J.M. Verhallen en Wethouder Onderwijs dhr. ir. J.A. Mulder planten, samen met leerlingen van basisschool Sint Clemens, 16 bomen.

Het thema van de boomfeestdag 2004 is: ´Bomen Verbinden´. Bomen vormen ideale groene verbindingswegen voor dieren om zich ongezien van de ene naar de andere plek te kunnen verplaatsen. Een boomfeestdag is een dag waarop bomen geplant worden door kinderen. Het doel is bij kinderen bewustwording bevorderen voor het feit dat een gezonde leefomgeving essentieel is voor gezond leven, fysiek en mentaal. Daarnaast bestaat de hoop dat wanneer kinderen zelf bomen hebben geplant dat deze dan gevrijwaard zijn tegen vernieling en beschadiging door jeugd en jongens en meisjes die aan het planten hebben deelgenomen. Gemeente Nuenen c.a. staat bekend als een groene gemeente en werkt graag mee aan deze Nationale Boomfeestdag. De Sint Clemensschool heeft hiervoor lesmateriaal ontvangen om de kinderen goed te kunnen voorbereiden op deze feestelijke dag.

Op het plantterrein, gelegen aan de hoek Dekkerslaan/ Wout van de Waterlaan (achter het kerkhof) zullen de groepen 6 en 7 van basisschool Sint Clemens 16 eikenboompjes planten. Het programma ziet er als volgt uit.

10.00 uur Ontvangst op het plantterrein.

10.10 uur Korte toespraak door Loco-burgemeester F. Verhallen.

10.15 uur De eerste boom wordt geplant door wethouder A. Mulder met één van de leerlingen van basisschool Sint Clemens.

10.20 uur Alle kinderen starten met planten

11.15 uur Einde van het planten. De kinderen kunnen terug naar school met een herdenkingsattentie van de boomfeestdag 2004.