Gemeente De Ronde Venen

Boomfeestdagen 2004 op 24 en 25 maart
16-03-2004

Op 7 december jl. is Kroonprinses Amalia geboren. Volgens traditie wordt in veel gemeenten ter ere van nieuwgeboren koningskinderen een geboorteboom, een Koningslinde, geplant. Ook in de gemeente De Ronde Venen wordt een geboorteboom geplant: op woensdagochtend 24 maart op 9.00 uur zullen de leerlingen van groep 7 van basisschool De Opdracht de Koningslinde planten, onder het toeziend oog van wethouder Arnold Poortman. De boom wordt geplant op het grasveld bij de kruising Midrethstraat Hoofdweg. De Koningslinde wordt geschonken door Staatsbosbeheer.

Om de linde te beschermen en om haar herkenbaar te laten zijn, wordt om de geboorteboom een hekwerk met plaquette geplaatst. Hekwerk en plaquette worden gesponsord door Volvo-cars Nederland, waarvan Bangarage Mijdrecht in De Ronde Venen dealer is.

Naast het planten van de geboorteboom vinden er op 24 en 25 maart nog veel meer plant- en knotactiviteiten plaats. Afdeling Groenbeheer van de gemeente De Ronde Venen en NME-centrum De Woudreus hebben gezamenlijk een programma opgesteld. Kinderen van de groepen 7 van de basisscholen gaan zoveel mogelijk in de buurt van hun eigen school aan de slag met het planten van struikjes in het gemeentelijk groen of met het knotten van bomen en snoeien van struiken. Op de ochtenden van 24 en 25 maart zijn dan ook overal in de gemeente kinderen in de weer. Wethouder Jan van Breukelen gaat de leerlingen in Vinkeveen op 24 maart een handje helpen bij het snoeien.
Natuurlijk ontvangen alle kinderen, als dank voor hun inzet, een leuk aandenken aan de Boomfeestdag 2004.