Gemeente Oirschot

Nationale Boomfeestdag in Oirschot

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 24 maart planten de jeugdgemeenteraadsleden van Oirschot ter ere van de geboorte van prinses Catharina-Amalia een Koningslinde. De leden van het Jeugd-IVN planten een Zwarte Walnoot ter ere van de opening van de nieuwe Enck.

Op 24 maart is het weer Nationale Boomfeestdag, met dit jaar als thema `Bomen verbinden'. De gemeente Oirschot heeft al een alternatieve boomfeestdag gevierd: op 22 januari hebben de leerlingen van alle basisscholen bomen geplant bij de opening van de ecologische verbindingszone de Beerzeloop. Om de Nationale Boomfeestdag toch niet zomaar voorbij te laten gaan, zullen er op 24 maart nog twee bomen geplant worden. Ter ere van de geboorte van prinses Catharina-Amalia planten de jeugdgemeenteraadsleden samen met burgemeester Speetjens een Koningslinde. Ook de leden van de jeugdafdeling van het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, dragen een steentje bij. Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Enck planten zij een Zwarte Walnoot. Ze krijgen daarbij hulp van Jan van Hout, oud-voorzitter van het IVN en schenker van de boom.

Beide bomen worden geplant op woensdag 24 maart om 14.30 uur aan de parkeerplaats Sint Jorisstraat bij winkelcentrum de Poort.