Gemeente Roermond

24 maart: Boomfeestdag in het Vrijveld

Logo boomfeestdag Woensdag 24 maart vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. Ook de gemeente Roermond doet hier aan mee. Leerlingen van basisschool Willem de Zwijger zullen die dag diverse bomen en struiken planten op het nieuw in te richten speelterrein voor de school aan de Minister Beversstraat in t Vrijveld.

Natuurwandeling
Tijdens de boomfeestdag worden niet alleen bomen en struiken geplant, maar krijgen de leerlingen ook les in de natuur. Die ochtend krijgen de leerlingen van de combinatiegroepen 5/6 en 7/8 in de klas een speciale les over bomen. Deze les wordt verzorgd door vrijwilligers van het IVN Roermond. Daarna gaan deze kinderen een natuurwandeling lopen, die door leden van het IVN speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De natuurwandeling eindigt weer bij de school, waar ook de plantlocatie is. De kinderen hebben dan al heel wat geleerd over de natuur in hun eigen omgeving. De leerlingen van de combinatiegroepen
1/2 en 3/4 maken op school een mooie boomfeestdagkleurplaat en maken slingers van boomblaadjes. Op ieder blaadje heeft een leerling een persoonlijke wens mogen schrijven.

Programma
Het programma voor die dag start om 9.00 uur in het eigen klaslokaal van de combinatie-groepen 5/6 en 7/8 aan de Minister Beversstraat 7 te Roermond. Na een verzorgde natuurles in de klas gaan de kinderen om 9.45 uur naar buiten voor de natuurwandeling. Om 11.00 uur zijn de kinderen weer terug bij de school, waar aan de voorkant de plantlocatie is. De leerlingen van de groepen 1/2 en 3/4 staan dan ook klaar om een handje te helpen. Wethouder IJff zal iets na 11.00 uur het startsein geven voor het planten van de bomen en struiken. Na het planten krijgen de leerlingen als blijk van dank een kleine attentie. Het programma wordt om 12.00 uur afgesloten.

Thema Bomen verbinden
De Nationale Boomfeestdag krijgt ieder jaar een ander thema mee. Dit jaar is het thema Bomen verbinden. Rekening houdende met dit thema, worden de leerlingen vooraf al aan het werk gezet. Iedere leerling mag op een papier in de vorm van een boomblad een persoonlijke wens schrijven. Iedere leerling mag 2 wensen doen. De bladeren met wensen van alle 85 leerlingen van de school worden vervolgens aan elkaar gemaakt, zodat een mooie, lange slinger van bladeren ontstaat. Deze slinger zal na het planten in de zeven nieuw geplante bomen worden gehangen, zodat deze daadwerkelijk worden verbonden met elkaar.

Publicatiedatum: 17.03.2004 Bijgewerkt: 17.03.2004