Gemeente Barneveld


Opening wandelpad Kootwijkerbroek

Op woensdag 24 maart wordt in Kootwijkerbroek een wandelpad geopend. Het pad heeft een lengte van 2,5 km en loopt grotendeels langs de Garderbroekerbeek. Op de route staan een aantal bankjes en houten kunstwerken. Het pad is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Plaatstelijk Belang Kootwijkerbroek, de gemeente Barneveld, Dienst Landelijk Gebied, Waterschap Vallei & Eem en de Landinrichtingsdienst. Het openingsfestijn start om 9.00 uur vanaf het dorpshuis. Wethouder Bakkenes opent het pad met de onthulling van de naam, het planten van een boom. De kinderen van de basisscholen zullen de langs de route geplaatste beeldwerken onthullen en bomen planten.

Recreatie in het buitengebied
De landinrichtingscommissie Esvelderbeek, de gemeente Barneveld, de Dienst Landelijk Gebied en het Waterschap Vallei & Eem hebben het plan ontwikkeld om een wandelpad aan te leggen langs de Garderbroekerbeek in Kootwijkerbroek. Dit wandelpad sluit aan bij de wens voor meer recreatie in het buitengebied. Vooral voor inwoners van Kootwijkerbroek biedt het de mogelijkheid voor een korte wandeling, die veiliger is dan een wandeling langs de openbare weg. Het gaat om een traject van 2,5 km. De aanleg start februari en wordt eind maart afgerond.

Een werkgroep heeft dit plan uitgewerkt. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek, de gemeente Barneveld, de Dienst Landelijk Gebied, het Waterschap Vallei Eem en leden van de Landinrichtingsdienst. Samen met de betrokken grondeigenaren is na goed overleg een ontwerp vastgesteld dat nu ter tafel ligt.

De route
Het voetpad begint bij het kerkhof en eindigt bij de Drieënhuizerweg. Het pad ligt grotendeels op het onderhoudspad langs de Garderbroekerbeek. Het voetpad krijgt zogenoemde halfverharding. Hiermee is het pad ongeschikt voor fietsers of bromfietsers en is het relatief gemakkelijk te onderhouden. Bij het begin, eind en bij locaties bij de openbare weg, worden klaphekjes geplaatst. Zo is het pad goed toegankelijk voor ook kinderwagentjes en rolstoelen. Ook komt er een gevarieerde beplanting langs het pad. Langs het wandelpad komen een vijftal bankjes. Bij drie bankjes staat een houten kunstwerk. Van de drie basisscholen in Kootwijkerbroek 'adopteert' iedere school één kunstwerk.

Passende naam
Aan bewoners van Kootwijkerbroek is gevraagd om een suggestie te doen voor de naam van het wandelpad. Er zijn bijna 100 reacties binnengekomen. De werkgroep heeft uit de inzendingen een keuze gemaakt. De naam voor het pad wordt tijdens de opening onthuld.

Barneveld, 17 maart 2004

Gemeente Barneveld, Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek, Waterschap Vallei & Eem, Dienst Landelijk Gebied.

Noot aan de redactie:

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

De opening wordt verrricht door de heer J.W. Bakkenes, wethouder gemeente Barneveld en tevens voorzitter van de
landinrichtingscommissie Esvelderbeek.

Het programma is als volgt:


* 09:00 uur verzamelen bij het Dorpshuis in Kootwijkerbroek (Jan van der Heydenstraat 75

Kootwijkerbroek)


* 09:15 uur opening van het pad en onthulling van de naam door de heer J.W. Bakkenes


* 09:45 uur planten van de eerste boom door de heer J.W. Bakkenes


* 10:00 uur onthulling van de beelden


* 10:30 uur planten van bomen door de kinderen van de drie basisscholen uit Kootwijkerbroek


* 11:15 uur afsluitend drankje in het Dorpshuis

Voor meer informatie kunt u bij één van de samenwerkingspartners terecht

Mutatiedatum 17/03/2004