Ingezonden persbericht


Uitnodiging

11e internationale boomplantdag

Geachte dames en heren,

op woensdag 24 maart a.s. vieren het Natuurpark Swalm-Nette en het Nationaalpark de Meinweg samen met Duitse en Nederlandse scholieren uit de gemeente Wegberg (D) (Gemeinschaftsgrundschule Wildenrath) en de gemeente Roerdalen (Basisschool St. Martinus uit Vlodrop) de elfde internationale boomplantdag. Sinds de eerste boomplantdag in 1994 hebben in totaal 805 kinderen aan deze actie deelgenomen en hebben ze meer dan 13.000 bomen geplant.

Dit jaar vindt de boomplantdag plaats in het Nationaalpark De Meinweg. Hiervoor nodigen wij u van harte uit

Programma

9.30 uur Wandeling naar de plek waar de bomen worden geplant 10.00 uur Begoeting, planten van de herinneringsboom, zingen boomlied 10.45 uur Begin van de plantactie - u kunt actief meehelpen! 12.00 uur Bekendmaking van de winnaar
12.30 uur Lunch en uitdelen van een kleine herinnering

Trefpunt is de rijstal Venhof, Melicker Vennweg - zie routebeschrijving.

Gesubsidieerd door de Europese Unie

Het feit dat deze actie sinds 2003 door de Europese Unie wordt gesubsidieerd, toont het interesse aan de internationale boomplantdag. In het kader van het INTERREG-III-project "Natuurpark Maas-Swalm-Nette in the Picture" worden financiële middelen ter beschikking gesteld, om dit succesvolle project ook in de komende jaren te kunnen uitvoeren. Ook de deelstaat NRW (D) en de provincie Limburg stellen hiervoor geld ter beschikking.

Het zou ons zeer verheugen als u aan deze boomplantdag wilt deelnemen.

Meer informatie:
Aurelia Ölbey
Tel. +49 21 61 - 25 92 34
presse@euregio-rmn.de

Jürgen Karsten
Medewerker voorlichting, Kreis Viersen
Tel.: +49 21 62 39 10 24