Gemeente Helmond


---

Voorjaarskermis Helmond van 24 tot 29 maart

Het centrum van Helmond staat dit jaar vanaf woensdag 24 tot en met maandag 29 maart weer in het teken van de voorjaarskermis. De kermis begint voor het tweede jaar op woensdag en duurt daarmee dus een dag langer dan normaal. Ook dit jaar zijn er weer fantastische attracties te zien en te beleven.

Opening
Natuurlijk ook dit jaar met een opening die alvast een goede draai aan de attracties zal geven. Tussen 15.30 en 16.00 uur worden 6000 munten met een waarde van 0,50 euro uitgedeeld door 4 clowns op het hele kermisterrein. Die munten zijn de hele woensdag geldig voor alle attracties.

Hiermee willen de kermisexploitanten het Helmondse publiek een rondje cadeau doen. Speciaal voor de jeugd is de kermis op woensdagmiddag al vanaf 14.00 uur open.

Op dinsdagavond, voorafgaand aan het volksevenement, wijdt Stadsradio Helmond het programma Cultuurbarbaren tussen 20.00 en 22.00 uur aan de kermis. De kermisorganisatoren en verschillende horeca- en kermisexploitanten zullen met elkaar in gesprek gaan over de rijke historie van de kermis, de stand van zaken nu en de toekomst van dit volksvermaak.

De Helmondse kermis is een evenement waar hele gezinnen ontspannen kunnen genieten van betaalbaar topvermaak. Kinderattracties kosten nooit meer dan 1 euro, het volwassenenvermaak nooit meer dan 2 euro.

De opbouw
De opbouw van de kermis begint op maandag 22 maart. Enkele grote attracties zullen al vanaf zondag worden opgebouwd. Tot de opening zullen er een kleine 50 attracties worden neergezet.

Meer informatie:

* Wegafsluitingen in verband met voorjaarskermis
* Gewijzigde openingstijden parkeergarages en fietsenstallingen