Gemeente Breda

Persberichten

19-03-2004

Burgemeester plant op boomfeestdag een Koningslinde

Burgemeester C.G.J. Rutten plant op 24 maart om 11.00 uur ter gelegenheid van boomfeestdag een Koningslinde in het Wilhelminapark. Hij doet dit samen met leerlingen van groep 7 van basisschool De Spoorzoeker. De Koningslinde wordt door Staatsbosbeheer aan de gemeente Breda aangeboden als geboorteboom voor kroonprinses Amalia.

Boomfeestweek
Dit is het derde jaar dat de Bredase boomfeestweek wordt georganiseerd door de gemeente Breda samen met Staatsbosbeheer. Vanaf maandag 22 maart vieren 29 scholen met bijna 1000 leerlingen de Bredase boomfeestweek. Deze week staat bol van educatieve activiteiten die te maken hebben met de natuur.

Per wijk is er een programma met verschillende activiteiten opgesteld. Zo gaan leerlingen van scholen uit het Brabantpark wilgjes zagen langs de Molenley en krijgen ze in de omgeving een natuurexcursie met IVN gidsen. In het Haagse Beemdenbos gaan leerlingen met de wildbeheereenheid op sporenzoektocht..
Verschillende scholen uit Bavel, Ulvenhout en Breda Zuid gaan samen met Staatsbosbeheer planten op Dn Tip. Dit is het zuidelijkste puntje van het Mastbos. Hier worden ongeveer 3000 boompjes geplant, waaronder eikjes en sporkehout. Leerlingen van de Spreekhoorn en verschillende groepen van scholen uit Heuvel en Princenhage maken een struintocht door het Zaartbos. De Zandbergschool gaat wilgjes trekken in het Markdal vlakbij de boerderij van Staatsbosbeheer.

Breda, 19 maart 2004